|Aktuelt
Aktuelt 2017-01-09T15:42:38+00:00

Prioriterte saker

Eiendom i komplekse utbyggingssaker

Norsk Eiendom har lenge bedt regjeringen tilpasse Plan- og bygningsloven, matrikkelloven, delingsloven og eierseksjonsloven slik at det både blir enklere å etablere og drifte komplekse eiendommer. Regjeringen har oppnevnt et lite utvalg med gode folk til å foreslå løsninger. Norsk Eiendom vil følge arbeidet med konstruktive innspill.

4. november 2017|
Load More Posts

Nyheter

Byggherrenes scene på Eliaden

29. mai inviterer Integra, Grønn Byggallianse/NGBC, VVS-Foreningen og Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) til dialog med byggherrer og leverandører av tekniske løsninger. Innovative byggherrer som Kjeldsberg Eiendom, DNB Næringseiendom, Höegh Eiendom m.fl entrer scenen med sine behov. Meld deg på – førstemann til mølla!

Frokostmøte 20. juni: Bruk av takflater

Grønn Byggallianse/NGBC samarbeider med FutureBuilt om en rekke frokostmøter. Andre møte i 2018 avholdes 20. juni og har tema: Takflater – slik kan det gjøres. Frokostmøtet skal vise hvordan man gjennom å utnytte takene på forskjellige måter kan tilføre nærmiljøet verdi, fordrøye flommen av overflatevann og utnytte solen.

Presentasjoner fra generalforsamlingen

Temaet for fagprogrammet i forbindelse med generalforsamling til Norsk Eiendom 26. april var endringer og nye behov hos bransjens kunder - leietakerne. På «Les mer»-lenken nedenfor finner du presentasjonene fra møtet.

Hundholmen Byutvikling signerte strakstiltak

Med slagordet «Den gode følelsen», som gjelder både internt i bedriften og utad mot samfunnet, var det naturlig for Hundholmen Byutvikling å forplikte seg til de 10 strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

Selvaag Eiendom forplikter på strakstiltak

- Vi har påbegynt planlegging og implementering av de nye strakstiltakene og ser frem til den videre utviklingen. Dette vil uten tvil gi våre leietakere en økt tilfredshet, heve kvaliteten på byggene og styrke organisasjonen vår, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen.

Avantor-ja til strakstiltak for boligutviklere

Avantor var blant de første som tilsluttet seg strakstiltakene for byggeiere, og er tidlig ute også for tiltakene for boligutviklere. - Vi opplever at dette er tiltak som er nyttige og relevante for oss, sier adm. direktør Øystein Thorup.

Skanska med på de 10 strakstiltakene

Skanska Eiendomsutvikling tilslutter seg strakstiltakene for boligutviklere. - I flere år har Skanska utviklet og bygget noen av landets mest miljøvennlige bygg for næringseiendom. Nå er det på tide at vi gjør det samme for nye boliger. Vi ønsker å bygge sunne, velfungerende og energieffektive boliger som legger til rette for at kjøperne kan ta gode miljøvalg, sier konserndir. Thorbjørn Brevik.

FutureBuilt-konferansen 2018

Framtiden er urban, klimanøytral og sirkulær. Men mest av alt; den er hva vi gjør den til. Til årets FutureBuilt-konferanse kommer et stjernelag av foredragsholdere som med tydelige visjoner og stor lidenskap driver fram endring i byene våre – mot en mer bærekraftig framtid. Konferansen foregår 7. juni og arrangeres i Asker kulturhus.

Høringsinnspill om effekttariffering

NVE har utarbeidet et forslag til endring av kontrollforskriften. I sitt høringsinnspill er Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse positive til at NVE foreslår at alle abonnement prises etter samme modell, og står bak prinsippet om at den som genererer belastningen i nettet og forårsaker behovet for økte kostnader, betaler for dette.

Load More Posts
Saker fra 2015 og eldre