|Aktuelt
Aktuelt2017-01-09T15:42:38+00:00

Prioriterte saker

Forslag til vinner av Cityprisen 2019?

På Citykonferansen 14. februar skal den nasjonale Cityprisen deles ut. Juryen er i gang med arbeidet å finne en verdig vinner. Har du en kandidat til Cityprisen 2019? Send ditt forslag til netten.ostberg@asplanviak.no. Frist for innmelding er fredag 26. oktober. Blant jurymedlemmene er adm.dir. Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom.

13. november 2018|

Gjennomslag for MVA og infrastruktur

Oslos kommune har innført et «Netto-kostnadsprinsipp» slik at utbyggere som bekoster offentlig infrastruktur slipper å betale moms. Vi håper og tror at flere kommuner og fylkeskommuner følger opp med tilsvarende ordninger. For å følge opp dette vedtaket i praksis, ber vi de som forhandler utbyggingsavtale i Oslo nå, om å ta kontakt med oss i Norsk Eiendom.

13. juni 2018|
Load More Posts

Nyheter

Frokostmøte 20. nov: Veileder for søkeprosesser

Norsk Eiendom har i samarbeid med Forum for Næringsmeglere utarbeidet en prosessveileder for søkeprosesser. På frokostmøtet vil en leietagerrådgiver og en gårdeier i fellesskap gå gjennom veilederen.

Endringer i byggherreforskriften – høring

Arbeidstilsynet ønsker å oppnå bedre sikkerhet, helse og arbeidsmiljø i bygge- og anleggsbransjen, og har utarbeidet forslag til endringer i byggherreforskriften. Norsk Eiendom mener at det fremlagte forslaget på mange punkter har blitt forbedret og tydeliggjort. Det er imidlertid sider ved forslaget som fortsatt kan forbedres.

14.-15. november: Fra analoge til digitale bygg

Byggene i lavutslippssamfunnet er «smarte» og attraktive for menneskene. Nå går vi fra ord til handling, og leverandørene utfordres til innovativ digital revolusjon: På konferansen vil du møte aktuelle aktører, og bli oppdatert om muligheter og gevinster med digitale løsninger for vår bransje. Beste praksis og kunnskapsdeling er også sentrale temaer.

Frokostmøte 30. nov: Boligkjøpere og bærekraft?

Dette er et frokostseminar for sivilarkitekter, entreprenører og boligutviklere. Meld deg på Miljømerkings frokostseminar og hør Martin Gran i Snøhetta fortelle hvordan man kan utvikle bygg og boliger som tilfredsstiller hele mennesket og Martin Asp i JM fortelle hvorfor de vil svanemerke alle boligene de bygger.

12. november: Medlemsmøte i Bergen

Norsk Eiendom avd. Bergen har gleden av å invitere til medlemsmøte mandag 12. november kl 16.00. Flere av medlemsmøtene tidligere har vært hos private utbyggere, mens vi denne gang ønsker å belyse noen av de nye offentlige eiendommene i Bergen.

Veileder: Avtaler med offentlige leietakere

Statsbygg lanserte i juni 2018 en ny mark-up versjon av standard leieavtale for næringslokaler (nye/rehabiliterte lokaler) versjon 5. utgave 09/16. Som følge av dette har Norsk Eiendom nå revidert veilederen for leieavtaler med offentlige leietakere.

23. oktober: Medlemsmøte på Mustad Eiendom

I år blir det en ny vri på høstmøtet. 23. oktober åpner Mustad Eiendom dørene. Olav Line og Herman Dyrø gir oss et innblikk i utviklingsområdet Lilleakerbyen. Det blir rundtur i området og godt med tid til mingling. Middagen serveres på Mats & Martin.

Revisjon av leieavtalene og utvikling av nye standardavtaler

Norsk Eiendom har sammen med Huseiernes Landsforbund og Forum for Næringsmeglere utviklet og vedlikeholdt standard leiekontrakter for kontoreiendom. Men nå har Huseiernes Landsforbund endret sin satsing og vil derfor ikke være med på utgivelser og revisjoner i fremtiden.

Byantikvaren i Oslo skal lage ny kulturminnemelding

Norsk Eiendom var nylig invitert til å gi innspill hva man skal ta vare på av kulturminner og hvordan dette skal skje. Vårt budskap er at de konkrete vernesakene i for stor grad preges av steile fronter.

Load More Posts
Saker fra 2015 og eldre
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les vår personvernerklæring. her. Les vår informasjon om bruk av informasjonskapsler. Ok, jeg forstår