Utslippene fra byggeplass er betydelig i mange kommuner. I hovedstaden utgjør den for eksempel 19 % av byens utslipp. En juridisk avklaring bestilt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet fastslår at kommuner ikke kan stille krav om fossilfri byggeplass. Til Byggeindustrien påpeker Tone Tellevik Dahl at avklaringen fortsatt sår tvil og sier: – Vi kommer til å be Stortinget og regjeringen om å rydde opp i dette med en gang.

Tone Tellevik Dahl sier til Byggeindustrien at hun blant annet vil benytte anledningen til å be Stortinget starte prosessen med å endre plan- og bygningsloven slik at kommunene får hjemmel til å stille strengere krav i reguleringsplanene.

– Formålsparagrafen til plan- og bygningsloven sier at man skal kunne ta miljøhensyn, så vi kommer til å be Stortinget om å rydde opp i dette med en gang. Vi har dårlig tid til å redusere klimagassutslippene våre, så dette må løses raskest mulig, sier Dahl til Byggeindustrien.

Gjennom strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart har Norsk Eiendom siden 2016 anbefalt medlemmene å etterspørre fossilfrie byggeplasser.

Tone Tellevik Dahl: – Vi har dårlig tid til å redusere klimagassutslippene våre, så dette må løses raskest mulig.

Kommende arrangementer

NyttårsJAZZ med BAE-næringen

27. januar • 16:00 - 20:00

Rapportlansering: Morgendagens kontorbehov

3. februar • 11:00 - 12:00

Citykonferansen Oslo 2022

29. mars • 12:00 - 20:00