Bergen er kåret til årets mest attraktive by. Juryen mener Bergen har tatt modige og nytenkende grep for å styre byutviklingen på en bærekraftig måte. Byen viser hvordan byutvikling også er samfunnsutvikling – og er et forbilde for andre.

Bergen sett fra Puddefjorden med båt som kjører ut mot havet
Foto Anne Kringstad, Bergen kommune.

– Det er utrolig stas at juryen har valgt Bergen som Norges mest attraktive by. Jeg gleder meg til å dele ut denne prisen til alle bergensere i Bergen 12. juni, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Juryen for Attraktiv by-prisen hadde også denne gangen tre sterke finalister å velge mellom. Moss og Voss var de to andre som konkurrerte om å vinne finalen. Men til slutt falt valget på Bergen, som utmerker seg på flere områder.

I sin begrunnelse beskriver juryen Bergen som fremoverlent og med gjennomføringskraft til å stoppe byspredning og styre byutviklingen i en bærekraftig retning. Bergen har en tydelig strategi på å fortette rundt det historiske sentrum – og langs bybanen: her skal flere bo, arbeide og leve i gåavstand til det meste.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland er prisutdeler 12. juni. – Jeg gleder meg til å dele ut denne prisen til alle bergensere, sier hun i en pressemelding. Foto: Torbjørn Tandberg/Regjeringen.
Panoramabilde over Bergen