Nordea Liv Eiendom inviterte inn bransjen til praktbygget FB38. – Vi stod overfor et veiskille. Vi spurte oss selv om vi skulle fortsette å leie ut slitne lokaler eller ta et skikkelig grep, sier investeringsdirektør Nils Arne Gundersen.

før og etter bilder tatt fra lufta av Folke Bernadottes vei 38
T.v. det så kalte Blåbygget. T.h. Folke Bernadottes vei 38 oppusset.

Flere sentrale bransjeaktører var samlet da Norsk Eiendom arrangerte medlemsmøte i samarbeid med Nordea Liv Eiendom. Bygget som tidligere ble kalt «Blåbygget» i Fyllingsdalen utenfor Bergen har gått gjennom en omfattende rehabilitering, som Malling & co Eiendomsutvikling har vært ansvarlig for å utføre sammen med HLM Arkitektur og LAB som hovedentreprenør.

Deltagerne lot seg imponere av de åpne og lyse kontorlokalene. Nordea Liv Eiendom har valgt å sette inn store vinduer, men som samtidig er gode nok til at de ikke krever solskjerming. – Kantinen ser ut som det kunne være fra et moderne hotell, påpeker en av deltagerne.

Både den gamle og den nye delen av bygget er klassifisert med BREEAM-In-Use, med henholdsvis Good og Very Good.

– Flere i bransjen har vært usikre på BREEAM-sertifisering av eksisterende bygg. Det er svært nyttig at Nordea Liv Eiendom deler erfaringen sin. De fleste i bransjen forvalter eksisterende bygg, og her får vi lære av transformasjonen til et flott næringsbygg som er miljøsertifisert og holder høy kvalitet, sier Naomi Ichihara Røkkum, fagsjef for næringspolitikk og kommunikasjon i Norsk Eiendom.

– Vi opplevde ikke problemer med BREEAM-In-Use. Jeg er glad for sertifiseringen og det gir oss et godt grunnlag om vi skal gjøre forbedringer i fremtiden, påpeker Nordea Liv Eiendom-sjefen.

På møtet fikk deltagerne også en innledning fra Norsk Eiendom-fagsjefen om hvordan gå fra pyton til perfeksjon i plan og politikk, samt siste nytt om PropTech fra Tommy Hagenes i Energy Control og siste juridiske nytt fra Vegard Thunes Jørgensen i Wikborg & Rein.

en slide fra presentasjonen til Naomi i Norsk Eiendom
Naomi Ichihara Røkkum er fagsjef for næringspolitikk og kommunikasjon i Norsk Eiendom holdt innledningen «Plan og politikk – fra pyton til perfeksjon».

Når blir neste medlemsmøte i Bergen?

Vi er allerede i gang med spennende planer for vårens medlemsmøte i Bergen (mars/april 2020). Hold deg oppdatert her på vårt nettsted, eller meld deg på nyhetsbrevet, og du vil bli tilsendt informasjon.

Lenker