Citykonferansen 2020: Se prisvinnerne!

Over 300 bransjefolk var samlet for inspirerende innledninger og for å møte nye og gamle kjente på Norsk Eiendoms årskonferanse, Citykonferansen. Det var også stor spenning knyttet til utdeling av Cityprisen og Cityglød.

Sosial bærekraft og god stedsutvikling var en rød tråd gjennom konferansen i CityTalk’ene «Reparere byen» (med Bjørn Staal, Nicolai Riise, Maren Bjerkeng og Victoria Marie Evensen), «OsloPuls» (med Runar S. Eggesvik, Christian Lunde, Kristin Lorange, Simen Vinge og Caroline Krefting) og «Hvem skal ut?» (med Zaineb Al-Samarai, Emilie Anker Stordalen, Christian Dreyer og Mona Aarebrot).

– For meg er det en viktig verdi å forenkle. Om det er en privatperson eller profesjonell aktør, må det bli mindre byråkratisk, sier kommunal- og moderniseringsminister Nicolai Astrup til adm. direktør i Solon Eiendom Stig Bech, som også er styremedlem i Norsk Eiendom.
Fagsjef i Norsk Eiendom Carl Henrik Borchsenius ønsker publikumhavet velkommen til Citykonferansen 2020!

Dagens konferansier Per Valebrokk fra Storm Communications var først oppe på scenen og introduserte Carl Henrik Borchsenius som åpnet konferansen ved å ønske alle velkommen på vegne av arrangørene Norsk Eiendom og Estate Kunnskap.

– Norsk Eiendom er bransjens viktigste talerør og pådriver. Eiendomsbransjen har et stort samfunnsbidrag og med det et stort samfunnsansvar. For å lykkes med dette er det viktig at bransjen setter menneskene – brukerne,

boligkjøperne, leietakerne og kundene – i fokus. Vi må ha med oss den menneskelige faktor i alt vi gjør, og ivareta sosial bærekraft , sa Borchsenius i åpningstalen.

Carl Henrik sa han var spent på publikums opplevelse av det nye konseptet man gitt konferansen, før han så introduserte kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og adm. direktør i Solon Eiendom Stig Bech (som også sitter i Norsk Eiendoms styre) – og konferansen var i gang!

Vinner av Cityprisen 2020

Norsk Eiendom har delt ut den ærverdige Cityprisen for hele landet i over 20 år, med hensikt å inspirere eiendomsutviklere til å yte det lille ekstra for en positiv eiendomsutvikling. Adm. direktør, Thor Olaf Askjer, som satt i juryen for Norsk Eiendom startet med å si at han synes prisen virker ha hatt god effekt i utviklingen av våre byer.

Askjer mener man ser høyre krav fra kundene: – Nå ser vi at samfunnet, boligkjøpere og leietagere vil ha noe mer.  I dag må en eiendomsutvikler være interessert i hva slags materiale det skal være i bardisken i den restauranten de utvikler. Slik får man dedikerte kunder og leietagere, sa han før han gikk over til de nominerte.

De nominerte var Vega Scene, Nygaardsplassen og Torggata Bad

Norsk Eiendom-sjefen roste de tre prosjektene. – Alle de nominerte i år har utmerket seg ved at eiendoms­utviklerne hadde gått dypt inn i driftskonseptene. Utviklingen hadde startet innenfra og ut slik at eiers og brukernes behov ble bestemmende for prosjektutviklingen, sa han.

Cityplan er årets Citypris-vinner!

– Cityplan har valgt robuste arkitektoniske grep, brukt attraktive men tidløse materialvalg og har svart på statuttenes viktige punkter – nemlig å strekke seg litt lengre.  Innhold, størrelse og art i Nygaardsplassen er dessuten godt tilpasset byen Fredrikstad og de nære omgivelsen i byen, understreket Askjer.

En stor gjeng hadde møtt fra Cityplan.

sander grundvig fra cityplan holder talen på scenen
– Denne prisen betyr nok enda mer i provinsen enn i storbyene, sa Sander Grundvig.

– Vi har i flere år jobbet for å få Fredrikstad brygge på beina. Gangtrafikken er blitt dobla i sentrum og stoltheten har økt i Fredrikstad. Tusen takk for pris! Vi synes den er fortjent, sa Sander Grundvig på vegne av prisvinnerne med et smil, og inviterte alle til å komme og se prosjektet.

Juryen for Cityprisen bestod av:

  • Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom)
  • Maren Bjerkeng (tidligere Grape Architects, nå utviklingsdirektør i Aspelin Ramm)
  • Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune)
  • Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom)
  • Netten Østberg (fagdirektør divisjon plan og arkitektur i Asplan Viak)

Vinner av Cityglød 2020

Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm satt også i år i Cityglød-juryen på vegne av Norsk Eiendom for å lete frem årets unge talent i eiendomsbransjen.

– Vi ser etter unge flinke folk som har utrettet mye i eiendomsbransjen. Men de trenger ikke å jobbe i tradisjonelle eiendomsselskaper eller som rådgivere. Det kan også være noen som har gjort noe nytt og spennende innenfor proptech eller på miljøsiden. De som vinner Cityglød må ha bidratt vesentlig til eiendomsbransjens utvikling. Det er ikke nok å etablere et selskap med noen millioner i resultat, sier Bøyum som var leder for juryen.

De nominerte til Cityglød 2020

Kris Riise i Unloc, Geir Atle Bore i FundigPartner og Kaja Skovborg-Hansen i Vippa konkurrerte om prisen, og de kan alle kan vise til imponerende resultater allerede i en ung alder. Her kan du lese mer om de nominerte.

Vinner av Cityglød 2020

Årets vinner av Cityglød 2020 er medeier og daglig leder av Vippa, Kaja Skovborg-Hansen! Alleredes som 24 åring begynte hun som byggeleder for et gammelt nedslitt skur, som i dag er en av Oslos mest bærekraftige matsuksesser. Juryen er imponert over den enorme suksessen selskapet har fått. Til tross for stor konkurranse og utfordrende beliggenhet har stedet blitt en vellykket og mangfoldig mathall, som appellerer til både unge og gamle fra forskjellige kulturer.

– Jeg er helt skjelven. Det har vært hardt arbeid. Men jeg har også hatt viktige støttespillere som har hatt troen på meg. Vippa-prosjektet er et prosjekt som har fått til mye på få år. Nå håper jeg folk kopierer Vippa-modellen og lar tanken leve videre, sa en beveget Skovborg-Hansen.

Se Kaja Skovborg-Hansen fortelle i nominasjonsfilmen   

Juryen bestod av:

  • Adm. direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm
  • Carine Bjørvik Andersen fra Estate Kunnskap
  • Katrine Belsvik fra AB Invest (styremedlem i Ung i Næringseiendom)
  • Frikk Hoven fra DNB Næringsmegling (styremedlem i Ung i Næringseiendom)
2022-03-24T15:01:13+01:0013. februar 2020|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top