– Det er i begge parters interesse at leietagere kommer helskinnet gjennom pandemien, sier administrerende direktør Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom til Dagens Næringsliv. Hun er overrasket over at Hovedorganisasjonen Virke har sendt et brev til sine medlemmer, der de oppfordrer til å ta rettslige skritt om husleiekutt.

 

– Vi har hatt et svært tett og godt samarbeid med Virke i over et år. Jeg er derfor overrasket over at de ikke har vurdert samtaler med oss om dette før de gikk til det skritt å sende et slikt brev, skriver Tellevik Dahl.

Hun viser til tilbakemeldinger fra medlemmer som sier at det jobbes ganske iherdig med å sikre at leietagerne klarer seg.

– Det er alle parter tjent med. Slik kompensasjonsordningen er utformet, vil ikke leietagere få noe glede av leierabatt mens de mottar kontantstøtte. Rabatten kommer kun staten til gode, mens leietager kommer dårligere ut fordi beregningsgrunnlaget er lavere. At Virke anbefaler noe som medlemmene deres økonomisk vil tape på er oppsiktsvekkende, sier Tellevik Dahl.

Norsk Eiendom anbefaler medlemmene å ha løpende kontakt med leietagerne.

– Tiltak som husleierabatt, betalingsutsettelser eller andre tilrettelegginger bør vurderes, og tas i bruk på en måte som gjør at de ikke påvirker utbetalingen av kompensasjonsordningen.

Det har også allerede vært en rettslig avklaring om utleiers ansvar i Sunnmøre tingrett, da et treningssenter gikk til sak mot gårdeier.

– Retten dømte i gårdeiers favør. Vi stusser derfor over denne aggressive tilnærmingen.

Se også frokostmøtet Norsk Eiendom arrangerer i samarbeid med NHO Service og Handel for å ha en konstruktiv dialog mellom gårdeiere og leietagere.

Kommende arrangementer

NyttårsJAZZ med BAE-næringen

27. januar • 16:00 - 20:00

Rapportlansering: Morgendagens kontorbehov

3. februar • 11:00 - 12:00

Citykonferansen Oslo 2022

29. mars • 12:00 - 20:00