portrett av carl henrik borchsenius
Carl Henrik Borchsenius.

– Det var stor interesse da vi inviterte til møte i Forum for eiendom og finans for å diskutere finansiering av grønne bygg. Her er det behov for å sammen finne gode kjøreregler for såkalte «grønne lån», sier fagsjef bransjeutvikling i Norsk Eiendom, Carl Henrik Borchsenius.

 

Mathis Grimstad på scenen
Mathis Grimstad, adm. direktør i Stor-Oslo Eiendom.

Det andre møtet i Eiendom- og finansforum ble avholdt tirsdag 26. november. Deltagerne drøftet bl.a. veien videre for grønne lån for bolig og yrkesbygg.

– Det er en risiko for at de eiendomsselskapene som ikke satser på bærekraft, får det vanskeligere med finansiering av sine eiendommer i fremtiden. Derfor er det viktig at hele eiendomsbransjen jobber for å utvikle en bærekraftig strategi, understreker Borchsenius.

Eiendomsbransjen var representert av finansdirektører og administrerende direktører hos eiendomsutviklere av næringsbygg og større boligprosjekter, og blant deltagerne fra bank var direktører og fagansvarlige for bærekraft, finansiering og eiendom.

Olav Løvstad i DNB på scenen
Olav Løvstad er leder for Seksjon Eiendom & Entreprenør i DNB Storkunde og Internasjonal og var første innleder. Noen av temaene som DNB setter søkelyset på er likestilling, bekjemping av økonomisk kriminalitet, kundenes mestring av egen økonomi og at de skal lykkes med investeringer for bærekraftig vekst.

Om Forum for eiendom og finans

Forumet drives av Finans Norge, Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse. Forumet er en felles møteplass for finans- og eiendomsbransjen. Hensikten med forumet er et samarbeid for å bidra til bærekraft i eiendomsbransjen.

forsiden av veikartet motiv blankt hav med fjell i bakgrunnen og klar himmel
Finansnæringen kan medvirke til innovasjon og omstilling og bidra positivt til skade­­­fore­bygging knyttet til klimaendringer. Klikk på bildet og last ned veikartet til Finans Norge for å lese mer.
alle deltagere ved forumsmøtet
På dette andre forumsmøtet var målgruppen finansdirektører (CFOs) hos eiendomsutviklere av næringsbygg og større boligprosjekter, samt utlånsansvarlige i bankene.
Katharina Bramslev på scenen
Katharina Bramslev er daglig leder i Grønn Byggallianse og ledet forumsmøtet.
Line Asker på scenen
Line Asker er fagsjef i enhet for bank og kapitalmarked i Finans Norge.
logoene til Norsk Eiendom, Finans Norge og Grønn Byggallianse

Kommende arrangementer

NyttårsJAZZ med BAE-næringen

27. januar • 16:00 - 20:00

Rapportlansering: Morgendagens kontorbehov

3. februar • 11:00 - 12:00

Citykonferansen Oslo 2022

29. mars • 12:00 - 20:00