Dresskledte deltagere samlet rundt et utstillingsbord med modell av grønn bydel med guide som forklarer
Foto: MIPIM
Illustrasjon: MIR/Snøhetta
Avantors Gullhaug Torg 2A var ett av de bærekraftige prosjektene som ble presentert under Oslo’s Green Real Estate Revolution.

MIPIM i Cannes har etablert seg som en viktig møteplass for eiendomsbransjen i Norge og globalt. Gjennom en innholdsrik uke i flotte omgivelser gjennomføres det en rekke formelle og uformelle møter, samtaler og andre arrangementer. Det er rikelig med anledninger til faglig påfyll, treffe nye og gamle kontakter, samt la seg inspirere av spennende utviklingsprosjekter fra hele verden.

Oslo-standen er som alltid et viktig samlingspunkt. Her var det mange spennende innslag og mange gode diskusjoner. OBOS, Betonmast og AF Gruppen som er aktørene bak Construction City, utfordret i år alle besøkende til å være kreative og bruke byggeklosser til å bygge sin versjon av Construction City som skal bli byggenæringens nye kunnskapspark (se eksempler via #myconstructioncity eller illustrasjonen under).

Medvirkning

Et tema som fikk en del oppmerksomhet på årets messe var medvirkning. Flere steder, bl.a. på Veidekkes frokostmøte, ble viktigheten av å lykkes bedre med medvirkning løftet frem. Bransjen erkjenner at dette er et viktig, men krevende tema som man må bli enda bedre på. – Skal bransjen lykkes med bedre og mer effektiv byutvikling, må vi bli flinkere på

medvirkning, understreker adm. direktør i Norsk Eiendom Thor Olaf Askjer.

Forurensing og bærekraft

På Sweco-frokosten ble arbeidet med støy og luftforurensning løftet frem. Lykkes byene med en nedgang i biltrafikken, vil dette ha positive effekter på både klimagassutslipp, støy og luftforurensning. Deltagerne fikk svært nyttig kunnskapspåfyll i hvordan strekke seg etter bedre bo- og arbeidsforhold.

På «Oslo’s Green Real Estate Revolution» ble fire spennende bærekraftige prosjekter presentert. – Det er motiverende å se så nytenkende og ambisiøse prosjekter under utvikling i Oslo, sier fagsjef Carl Henrik Borchsenius, som også deltok på vegne av Norsk Eiendom.