Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

I samarbeid med Estate Kunnskap inviterer vi alle som er engasjert i byutvikling i Vestland til Citykonferansen. Konferansen er etter fire år godt etablert og samler eiendomsaktører fra hele regionen til en fagdag hvor vi fokuserer på bærekraftig by- og stedsutvikling.

Til fagkonferansen vil vi samle de beste fagfolkene innen sine felt, presentere spennende caser, samt oppfordre til relasjonsbygging på tvers av nettverk.

Etter suksessen i Oslo tar vi med det nye, spennende debattkonseptet CityTalks til Bergen og årets Citykonferanse. Scenen rigges om til et studio der kunnskapsrike paneldeltakere vil delta i diskusjoner som også åpner for å involvere publikum på nye og engasjerende måter.

Konferansen vil bli arrangert i overenstemmelse med de smittevernregler som er gjeldende for den aktuelle datoen.

Programkomité Citykonferansen Bergen:

  • Gunnar Hernborg, GC Rieber Eiendom
  • Lars Erik Wirsching, WPS Næringsmegling
  • Kenneth Nielsen, Proptech City
  • Jogeir Ronarheim, Bonava
  • Stein Ove Ødegård, Estate kunnskap
Meld deg på

Medlemmer i Norsk Eiendom får 10% rabatt. Skriv inn Norsk Eiendom i feltet for kupongkode.

Program

12:30 Lunsj på Radisson Blu Royal
Vi starter dagen med en hyggelig bransjelunsj på hotellet.

13:30 Åpningsinnlegg Norsk Eiendom
Naomi Ichihara Røkkum

13:40 Boligmarkedsbarometer
Tilstanden i boligmarkedet og utsiktene fremover i lys av renteoppgang, koronavaksinering og stortingsvalg.
Henning Lauridsen

14:00 På vei ut av pandemien – hvor lenge vil oppsvinget vare og hvor sterk blir jobbveksten?
Kyrre M. Knudsen er sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank og følger nøye med på norsk økonomi og viktige regioner. Sammen med gode kolleger i SR-Bank har han utviklet konjunkturbarometer, som er en viktig temperaturmåler for utsiktene i Bergensregionen og andre regioner i Sør-Norge. Knudsen er født i Bergen har et ekstra engasjement og hjerte for byen – og ser frem til å dele sine tanker om viktige drivere for eiendomsmarkedet – herunder om pandemien, økonomisk aktivitet, jobber, befolkning og rente – på City-konferansen i Norges vakreste by.
Kyrre Martinius Knudsen

14:30 Pause

15:05 Rekordene står for fall i transaksjonsmarkedet, men hva kan vi forvente etter Korona?
Analysesjef Thomas Ramcilovic og analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen, er del av DNB Næringsmeglings analyseavdeling, som dekker alle de fire store byene i Norge. De har nylig gjort ferske investorundersøkelser og gleder seg til å fortelle mer om hvem som blir vinnerne og taperne i tiden fremover og hvordan nye trender og økt miljøfokus vil kunne påvirke bransjen vår.
Magnus Havikbotn Jacobsen, Thomas Ramcilovic

15:35 Bergensmeieriet – transformasjonsprosjekt i tungvektsklassen
I 2017 kjøpte boligutvikleren Bonava Bergensmeieriet på Minde med en visjon om å skape en «ti-minutters by» med alt innen gangavstand, bilfrie tun og en klar miljøprofil. En blanding av leiligheter, serveringssteder, butikker og mathall skal skape et bærekraftig nærsentrum med det verneverdige Tine-bygget Tapperiet som naturlig midtpunkt. Prosjektutvikler Geir Kenneth Tungesvik presenterer transformasjonsprosjektet og forteller om utfordringer og muligheter med regulerings- og planprosessen på veien fra visjon til ferdigstillelse og innflytting fra 2023–24.
Geir Kenneth Tungesvik

15:55 Pause

16:25 Citytalk: Dårlig forslag – KPA 18; gir mindre boliger enn byen trenger. Boligutbyggere i Bergen frykter «Oslo-tilstander»
KPA18 tok mål av seg å rette opp de negative virkningene fra fortettingsstrategien og gjøre Bergen til en kompakt gåby med gode kvaliteter og blå-grønne arealer. Nå roper flere utbyggere varsku og mener KPA18 har feilet – slik de også advarte om på forhånd. De frykter at manglende tilfang av regulerte boliger vil stenge barnefamiliene ute slik at Bergen blir en by for de rike.
Ingrid Sævold Moe, Mette Svanes, Petter Sunde, Thor Haakon Bakke, Ingmar Austevoll

17:10 – Hvordan lykkes med bærekraft

Naomi Ichihara Røkkum

17:35 Vordrink

18:00 CityDinner: Bransjemiddag

Se speakers og les mer om konferansen