Fortsatt strenge regler for handelen i Oslo-regionen

I dagens pressekonferanse ble butikker i kjøpesenter fortsatt stengt i ring 1 og ring 2 kommuner i Oslo-regionen. Dette gjelder til og med 17 februar.

Pressemelding fra Norsk Eiendom og NHO Service og Handel, 09.02.2021

– NHO Service og Handel og Norsk Eiendom har stor forståelse for den alvorlige situasjonen med mutert virus og faren for smitte. En fortsatt nedstengning av butikker i kjøpesenter i ring 1 og ring 2 kommunene er imidlertid dramatisk for handelsnæringen, sier Linda Vist, Direktør for handel i NHO Service og Handel.

– Både Norsk Eiendom og NHO Service og Handel har hatt nær kontakt med myndighetene de siste dagene, og har gitt en rekke innspill på forsterkede smitteverntiltak med tanke på trygg gjenåpning av kjøpesentre. Dette håper vi gir resultater om kort tid, fortsetter Tone Tellevik Dahl, Administrerende Direktør i Norsk Eiendom.

– Vi har også gitt den et betydelig faktagrunnlag som viser at handel på kjøpesenter i stor grad er lokal. Det betyr at et kjøpesenter i tettbygde strøk som bla Oslo-regionen eller andre storby-områder ikke generer mye mobilitet inn og ut av kommuner. Dette taler for at før man vedtar stenging bør man innføre strengere avstandsregler og antallsbegrensninger for kjøpesentrene. Vi er redd at for mange stengte butikker øker mobiliteten til åpne butikker i andre kommuner, fortsetter Tellevik Dahl.

– For øvrig er det gledelig at Vestby, Frogn, Nesodden og Enebakk nå er tatt ut av listen over ring 2 kommuner og at handelen i butikk både i og utenfor kjøpesentre kan åpne igjen som normalt disse kommunene, avslutter Vist.

2021-02-23T18:38:33+01:009. februar 2021|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top