Fullsatt CityBergen: bærekraft, bransjetreff og markedsutsikter

Endelig var det Vestlandets tur med en fullsatt Citykonferanse i Bergen. – Omfattende bærekraftlover er på vei og vi er nødt til å få fart på bærekraftarbeidet i bransjen, sa Norsk Eiendoms fagsjef næringspolitikk og kommunikasjon, Naomi Ichihara Røkkum.

Konferansen arrangeres av Norsk Eiendom i samarbeid med Estate Kunnskap, og samler eiendomsaktører fra hele regionen til en fagdag og nettverksbygging. Årets tema var bærekraftig by- og stedsutvikling.

Røkkum åpnet Citykonferansen og innledet senere om nye bærekraftlover og hvordan lykkes med bærekraftsarbeidet. Hun understreket: – Bærekraft er konkurransekraft.

Norsk Eiendom-fagsjef, Naomi Ichihara Røkkum, snakket om nye lover og hvordan lykkes med bærekraftarbeidet i eiendomsbransjen.

Prosjektutvikler i Bonava, Geir Kenneth Tungesvik, presenterer transformasjonsprosjektet Bergensmeieriet på Minde, med en visjon om å skape en «ti-minutters by» med alt innen gangavstand, bilfrie tun og en klar miljøprofil. Han delte konkrete erfaringer med utvikling og verning av et område med mål om bli godt for både mennesker og miljø.

Tungesvik fortalte også om utfordringer og muligheter med regulerings- og planprosessen på veien. Videre økte temperaturen på scenen da politiker, planmyndighet og bransjen braket løs i CityTalk om det blir «Oslo-tilstander» i reguleringstempoet i Bergen.

Analysesjef Thomas Ramcilovic og analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen i DNB Næringsmeglings analyseavdeling fortsatte i sporet på økonomisk og miljømessig bærekraft, og tok opp trender og økt miljøfokus som påvirker bransjen.

For å ta pulsen på markedet, fortalte også Kyrre M. Knudsen, sjeføkonom i SpareBank 1, om drivere for økonomisk aktivitet, jobber, befolkning og rente. Henning Lauridsen i Eiendom Norge på sin side snakket om boligmarkedet og utsiktene fremover i lys av renteoppgang, koronavaksinering og stortingsvalg. Han advarte politikerne om økende boligpriser.

I tradisjonens tro ble CityBergen også et viktitg treffsted for nye og gamle kjente i bransjen. Kvelden ble avsluttet med en hyggelig middag og livemusikk.

Byutviklingsbyråden ble utfordret under det populære konseptet «CityTalks» om boligutbygging i Bergen. I panelet var Ingmar Austevoll, Mette Svanes, Thor Haakon Bakke, Christine Revheim-Hansen og Petter Sunde. Ingvild Sævold Moe leder debatten.

Klikk under for å se flere bilder

2022-02-11T16:41:57+01:0017. september 2021|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top