De nye kontraktsmalene for utleie av næringseiendom vakte stor interesse. – Dette er en viktig tjeneste vi leverer til våre medlemmer, sier adm. direktør i Norsk Eiendom Thor Olaf Askjer.

Møtet hos Advokatfirmaet Føyen Torkildsen ble raskt fulltegnet, og det ble satt opp et ekstra miniseminar hos Norsk Eiendom torsdag 28. februar.

Askjer er glad for at standardkontraktene er såpass utbredt og at det bidrar til å sette en seriøsitetsstandard for bransjen.

– Det er viktig og grundig arbeid som ligger bak kontraktsmalen, sier Askjer. Standarden er utviklet i samarbeid mellom Forum for næringsmeglere og Norsk Eiendom, med henholdsvis juridisk støtte fra BAHR og Føyen Torkildsen.

I tillegg til endringer i kontraktsmalene, ble noen av de nye avtalene som for eksempel for Coworking og for handelslokaler presentert av advokatene Ottar F. Egset og Anette Thunes fra Advokatfirmaet Føyen Torkildsen. Advokat Marit Hagen Zaitsev fra samme sted, tok oss med på enn grundig gjennomgang av Coworking-konseptet. Kerstin Allemyr i Norsk Eiendom, holdt en kort presentasjon om elektronisk signering.

Arbeidsgruppen som har utformet kontrakten har tatt høyde for flere av innspillene de har fått på den forrige malen. – Tilbakemeldingen om å sende ut standardkontrakten på høring er svært interessant og vi vil se nærmere på dette til neste revidering, sier Askjer.

De fem foredragsholderne avbildet etter møtet

Kommende arrangementer

NyttårsJAZZ med BAE-næringen

27. januar • 16:00 - 20:00

Rapportlansering: Morgendagens kontorbehov

3. februar • 11:00 - 12:00

Citykonferansen Oslo 2022

29. mars • 12:00 - 20:00