Høring: Åpenhet om leverandørkjeder viktig, men kan bli krevende for bransjen

2021-12-13T15:50:48+01:0015. januar 2020|

– Regjeringsnedsatte Etikkinformasjonsutvalget foreslår at næringsdrivende bør pålegges en informasjonsplikt knyttet til samfunnsansvar og oppfølging av leverandørkjeder, sier fagsjef Naomi Ichihara Røkkum, som vil ha medlemmenes innspill.

Etikkinformasjonsutvalgets rapport «Åpenhet om leverandørkjeder» er på høring med frist 23. mars, og Norsk Eiendom skal gi høringsinnspill.

Lovutkastet vil gjelde alle virksomheter som tilbyr varer og tjenester i Norge, i korthet slik:

  • Alle virksomheter skal ha kunnskap om vesentlig risiko for negativ påvirkning på grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeid i egen virksomhet og i virksomhetens leverandørkjeder. Omfanget beror på virksomhetens størrelse mv.
  • Alle virksomheter skal etter forespørsel (fra hvem som helst) gi informasjon om en virksomhets forhold til grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeid i virksomheten og i virksomhetens leverandørkjeder.
  • Større virksomheter (omsetning >70m, balanse >35 m, 50 årsverk) skal gjennomføre aktsomhetsvurderinger for å kartlegge, forhindre og begrense mulig negativ påvirkning på grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeid, og gjøre rede for hvordan dette håndteres.
  • Større virksomheter skal aktivt offentliggjøre beskrivelser av virksomheten mv. og aktsomhetsvurderingene samt resultater og tiltak.

Loven skal sikre dem som ønsker det, informasjon om grunnleggende menneskerettigheter og arbeidsforhold i virksomheter og i leverandørkjeder. Loven skal også fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeid. Det er gjort unntak for urimelige informasjonskrav og beskyttelsesverdig driftsforhold. Forbrukertilsynet er foreslått som tilsynsmyndighet. De kan ilegge tvangsmulkt og overtredelsesgebyr.

Les mer om høringen her og om utvalgets arbeid her.

Logo til regjeringen - hvit løve på marinblå bakgrunn

Har du/din bedrift innspill til Norsk Eiendoms høringssvar?

Send mail til fagsjef for næringspolitikk og kommunikasjon, Naomi Ichihara Røkkum.

Flere saker

[/fusion_builder_column]

Kommende arrangementer

NyttårsJAZZ med BAE-næringen

27. januar • 16:00 - 20:00

Rapportlansering: Morgendagens kontorbehov

3. februar • 11:00 - 12:00

Citykonferansen Oslo 2022

29. mars • 12:00 - 20:00

Del dette – velg din plattform

Go to Top