Gjennomslag for at kjøpesenter-butikker likestilles

Nå likestiller nasjonale helsemyndigheter butikker i og utenfor kjøpesentre. – Vi skal fortsatt stå på for trygg handel og at Oslo kommune gjør det samme. Nå er vi glade for de ansatte som kan komme tilbake på jobb, sier administrerende direktør Tone Tellevik Dahl.

Fra og med 23. februar er den nasjonale smittevernsforskriften oppdatert til glede for handelsnæringen. Butikker i og utenfor kjøpesentre kan ha åpent så fremt tiltaksnivået ikke er for høyt.

Det er kun ved særlig høyt tiltaksnivå (kapittel 5A i covid-19-forskriften) at butikker og kjøpesentre må holde stengt. Ved øvrige tiltaksnivå kan handelsnæringen holde åpent. Kapittel 5D er fjernet i sin helhet. Dette vil ha stor betydning ved eventuelle fremtidige smitteutbrudd.

Norsk Eiendom, sammen med NHO sentralt og NHO Service og Handel, har i lengre tid vist myndighetene smittevernsarbeid som utføres i butikker og kjøpesentre. Tellevik Dahl sier at: – Arbeidet med smittevernstandarden for kjøpesentre og annen næringseiendom har vært viktig for å trygge myndighetene om at bransjen tar smittevern på alvor.

Smittevern med fokus på trygghet for både medarbeidere og kunder er avgjørende ikke beliggenhet, type butikk eller andre særegenheter ved den enkelte butikk.

– Vi hadde en god dialog med nasjonale helsemyndigheter rundt mobilitet, forbrukeratferd og smittevern i butikker og kjøpesentre. Vi er stolt over dette gjennomslaget. Nå skal vi fortsette arbeidet mot Oslo kommune, sier Norsk Eiendom-sjefen.

I Oslo blir fortsatt butikker i og utenfor kjøpesentre forskjellsbehandlet.

2021-03-15T19:49:18+01:0023. februar 2021|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top