Høringssvar til forprosjekt til energimerkeordningen

Norsk Eiendom har i samarbeid med Grønn Byggallianse levert høringssvar til Enova-rapporten om energimerkeordningen. Vi er positive til de fleste av forslagene, men Enova har ikke tatt med obligatorisk dokumentasjon av målt energi.

– Enova har ikke har tatt med obligatorisk dokumentasjon av målt energi, som vi mener vil stimulere til å holde reelt energibruk nede, sier Carl Henrik Borchsenius, rådgiver bransjeutvikling i Norsk Eiendom.

portrett av carl henrik borchsenius

– Vi har tidligere spilt inn at vi er uenig i et tidligere forslag om at TEK-krav skal gi den beste energikarakteren, fortsetter Borchsenius. – Hvis A skal representere TEK-nivå, må det i så fall innføres A+ og A++ for å kunne kreditere mer ambisiøse bygg. Dette står vi fortsatt for, men Enova har ikke tatt stilling til beregning av karakternivåer, sier han.

Lenker

Forprosjekt – Ny energimerkeordning

Klikk på dokumentet under for et sammendrag av Enovas rapport. Les den  i sin helhet her.

Norsk Eiendom mener:

  • Vi er positive til at beregnet levert energi legges til grunn for beregningen, slik at byggeier både har motivasjon for å redusere energibehov og å produsere egen energi.
  • Vi er positive til forslaget om å benytte TS 3031:2019 til beregninger av energi og effekt i energimerkeordningen i stedet for NS 3031:2014.
  • Vi har tidligere spilt inn at det bør være obligatorisk å dokumentere målt energi. Vi kan ikke se at dette er foreslått av Enova.
  • Enova har foreløpig ikke tatt stilling til beregning av karakternivåer og sier dette må fastsettes i et hovedprosjekt. Vi har tidligere spilt inn at vi er uenig i et tidligere forslag om at TEK-krav skal gi den beste energikarakteren.
  • Enova anbefaler å inkludere elektrisk effekt i beregningen av energikarakteren. Vi er positive til det.

Flere saker

[/fusion_builder_column]

2020-05-14T19:13:17+02:0013. mai 2020|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top