Jon Kristian Lunke, daglig leder i Ticon Eiendom deltok på medlemsmøtet
12. oktober. Og det forteller han om her.

Mailboksen får daglige tilbud om fagtreff, seminarer og bransjesamlinger av  all verdens slag.  Norsk Eiendom dukket også opp – og ble liggende ubesvart. Thor Olaf fulgte opp med en påminnelse og jeg tenkte at tja, kunne jo stikke innom der da.

Forventningene var som det pleier: Dette blir vel vanlig bransjeprat, noe om Byggherreforskriften og Veikartet 2050 kanskje, mange gamle kjente og  en dæsj nettverkspleie, litt skryt og sladder i pausen og så middag med stigende lydnivå. (Husk husk at du har det møte kl 0800 i morgen tidlig med en entreprenør om tvistesaker).

Så rett på. Skuespilleren står der og tar oss hodestups inn i Byggmester Solness og Peer Gynts univers. Historiene kan man jo, og sitatene er kjent. Men her blir det satt inn i ny sammenheng. Det blir forklart og snudd og vendt på. Plutselig var hverdagen et annet sted og det det ble viktig å følge med -der og da.

Vi  ble løftet ut av tid og sted og ble konfrontert med vårt eget og oss selv. Selvforståelse og etiske dilemmaer ble gitt på sjarmerende vis og hver og en ble lokket ut på dypt vann –  i sitt indre. En vare ble levert; den heter Kultur.

Katinka Greve Leiner fra Ferd Sosiale Entreprenørskap overtok deretter. Hun fortalte historier fra virkeligheten, fikk oss tilbake til en konkret virkelighet og ga oss fast grunn under føttene.

Stemningen i foajeen etterpå var opprømt. Vi hadde vært med på en greie utenom det vanlige og noe gikk igjen:

Det vi driver med – som samfunnsdeltagere, som bransjefolk, i bedriftene  og som individer – Alt har en Dobbel Bunnlinje. Vi skal selvsagt fokusere på de nederste linjen i Excel-arket, men husk at det under der også bør værer en «linje i Word».

Hva driver vi med, hva er effekten, konsekvensen og andre verdier.

Middagen var strålende, lydnivået steg fort – men jeg rakk morgenmøtet med entreprenøren dagen etter. Møtet startet med noe om Den Doble Bunnlinjen og deretter ble tvistesakene løst i god tone.

Takk for en fin opplevelse og lykke til med godt arbeid videre.

 

Mvh,
Jon Kristian