Hvem bør vinne Cityprisen for beste eiendomsprosjekt?

– Se for deg en arbeidsplass, et hjem eller et nabolag. Det er mennesker som skaper livet der, men eiendomsselskapene bygger rammene. Norsk Eiendom vil nå finne kandidater til den prestisjefylte prisen som gis til et eiendomsprosjekt som har utmerket seg, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl, til Estate Nyheter.

Det er bare en måned siden at Telegrafen i Oslo stakk av med Cityprisen 2021 under den koronaforsinkede eiendomskonferansen Citykonferansen. Nå forbereder Estate kunnskap og bransjeorganisasjonen Norsk Eiendom Citykonferansen 2022, som arrangeres 17. februar. Dermed er Norsk Eiendom på jakt etter kandidater til Cityprisen 2022 som skal deles ut på konferansen.

– Vi ønsker å inspirere bransjen til å strekke seg enda lengre, og ikke minst vise frem gode forbilder. Den nasjonale Cityprisen er en viktig del av Norsk Eiendoms arbeid med bransjeutvikling, understreker Norsk Eiendom-sjefen.

Juryen er nå i gang med å se etter kandidater.

– Prosjektet skal ikke være et rent boligprosjekt, men kan godt omfatte boliger, og det er en forutsetning at prosjektet må være tatt i bruk, helt eller delvis, sier juryleder Netten Østberg i Asplan Viak.

Hun peker på at det er en gyllen anledning for en eiendomsutvikler å få vise frem hvilke samfunnsbidrag prosjektet gir: – Miljø, menneske og merverdi er tre sentrale elementer vi ser etter.

Juryen trenger prosjektets navn, adresse og hvem som er byggherre, i tillegg til en kort beskrivelse av prosjektet. Forslag sendes til firmapost@noeiendom.no.

Frist for innspill er 24. oktober 2021.

Kriterier for Cityprisen

Prosjektet skal levere på alle rammer og kriterier beskrevet under:

Rammer:  

  • Næringsbygg, enten enkeltbygg eller klynge av bygg med næring som hovedformål, kan være kandidater.
  • Boliger og funksjonsbygg kan inngå som underformål, men ikke fremstå som hoveddelen av prosjektet.
  • Bygget må være tatt i bruk før nominering for å kunne vurdere alle kriteriene godt nok

Prosjektet skal være et forbilde med overføringsverdi som kan inspirere andre til å strekke seg lenger for å bidra til positiv utvikling, høy kvalitet og læring til nytte for næringen og samfunnet.

Juryen for 2021 består av:

  • Netten Østberg, Asplan Viak (juryleder)
  • Tone Tellevik Dahl, Norsk Eiendom
  • Anders Berggren, Malling
  • Maren Bjerkeng, Aspelin Ramm
  • Andreas Vaa Bermann, Plan- og bygningsetaten
prisvinner Vedal Cityprisen 2021 Foto Carine Bjørvik Andersen
VINNERNE: Peter Malling (th.) og Paal Andrè Slette, prosjektleder for Vedal Entreprenør, mottok prisen. – Jeg vet nåløyet er lite. Det har vært knallhard konkurranse. Derfor smaker seieren ekstra godt, sa Malling på vegne av prisvinnerne. Foto: Carine Bjørvik Andersen.
2021-11-22T12:54:20+01:0019. oktober 2021|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top