|, Prioriterte-saker|Hvilket byggverk er Norges beste?

Hvilket byggverk er Norges beste?

Juryen til Statens pris for byggkvalitet er på jakt etter Norges beste byggverk. Har du forslag til aktuelle kandidater?
Fristen for å sende inn forslag er 15. mars.

Foto Per Eide Studio. Ullstein Arena, tegnet av Lund+Slaatto arkitekter vant Statens pris for byggkvalitet i 2018.

– Kjenner du til nye forbildeprosjekter som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt? Send inn dine forslag til oss, sier juryleder Erling Lae i Statens pris for byggkvalitet.

Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet som står bak prisen. I fjor var det kultur- og aktivitetshuset Ulstein Arena som stakk av med prisen. Da var juryen spesielt på jakt etter bygg som bidro til god fortetting.

Fokus på transformasjon

– Vi er ute etter små og store prosjekter med fremragende byggkvaliteter og som er resultat av gode og innovative byggeprosesser. I år ser vi spesielt etter prosjekter som er gode på transformasjon. Det kan være ombruk og nybruk av bygninger eller områder slik at vi kan ha nytte av det i vår tid, sier Erling Lae.

Prosjektene som juryen ser etter må ha gjennomtenkte og helhetlige løsninger, i alt fra materialbruk til detaljer til hvordan byggverket eller prosjektet er integrert i omgivelsene. Samtidig må det inneholde det lille ekstra, en bit av innovasjon eller nytenkning.

Leter etter forbilder

– Byggkvalitet er kvaliteter som byggverket har i seg selv og i samspill med omgivelsene. Byggverkene må være noen vi kan være stolte av i framtiden, som er gode forbilder og som tilfører området rundt noen positivt, avsluttet Lae.

Byggverkene som foreslås til prisen må være ferdigstilt i 2015 eller senere. Det er Direktoratet for byggkvalitet som er sekretariat for prisen.

Les mer om prisen og gå til påmeldingskjema

Påmeldingsfristen er 15. mars.

Portrett av smilende Erling Lae i flott tradisjonell norsk ullgenser
– I år ser vi spesielt etter prosjekter som er gode på transformasjon, sier Erling Lae.
2019-03-05T13:48:12+00:001. mars 2019|
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les vår personvernerklæring. her. Les vår informasjon om bruk av informasjonskapsler. Ok, jeg forstår