Norsk Eiendom

Bruk av informasjonskapsler på norskeiendom.org

Gyldig fra 25.07.2018

Denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler på Norsk Eiendoms hjemmeside norskeiendom.org er ment å hjelpe deg som besøkende på nettsiden til å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som bruker.

Norsk Eiendom benytter informasjonskapsler (også kalt «cookies») på norskeiendom.org. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin når du laster en nettside. Andre former for sporingsteknologi kan også benyttes, og begrepet informasjonskapsel i denne erklæringen innbefatter også slik øvrig teknologi.

Informasjonskapslene kan gjøre det mulig for oss å forstå brukernes atferd på nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre brukeropplevelsen bedre.

Norsk Eiendom er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler.

1. INFORMASJON VI SAMLER INN

Ved bruk av norskeiendom.org vil vi kunne samle følgende indirekte identifiserende personopplysninger om deg, herunder:

– IP-adresse
– Brukernavn
– Bruksstatistikk
– Bruksmønster

2. BEHANDLINGSGRUNNLAG

Ved å besøke norskeiendom.org kan Norsk Eiendom plassere informasjonskapsler og behandle personopplysninger som beskrevet i denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler.

Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på norskeiendom.org samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Alle nettlesere gjør det mulig å begrense bruk av informasjonskapsler eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Tilbaketrekking av samtykke påvirker ikke lovligheten av behandling frem til samtykket trekkes. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett. Vær oppmerksom på at om du sier nei til informasjonskapsler, kan det påvirke funksjonaliteten og brukeropplevelsen på vårt nettsted så vel som andre nettsteder.

3. HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONEN VI SAMLER INN

Personopplysningene som innsamles av Norsk Eiendom benyttes for følgende formål:

3.1 Statistikk og analyse

Norsk Eiendom samler inn opplysninger om besøkende på norskeiendom.org for å utarbeide statistikk på hvordan besøkende bruker nettstedet. Formålet er å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på vår hjemmeside. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Denne informasjonen inneholder ikke brukerspesifikke detaljer.

4. OVERSIKT OVER INFORMASJONSKAPSLER

Nedenfor finner du en oversikt over informasjonskapslene som benyttes på norskeiendom.org. Tabellen inneholder navn på informasjonskapslene, en beskrivelse av formålet, navn på leverandøren, samt hvor lenge de blir lagret i nettleseren.

Informasjonskapsel Beskrivelse Leverandør Varighet
_ga Benyttes til å skille brukere Google Analytics 2 år
_gat Benyttes til å begrense antall henvendelser Google Analytics 10 minutter
_gid Benyttes til å skille brukere Google Analytics 24 timer
wordpress_ Benyttes ved medlemspålogging til å identifisere brukere WordPress 24 timer
wordpress_logged_in_ Benyttes ved medlemspålogging til å identifisere brukere WordPress 24 timer
privacy_embeds Benyttes for å identifisere brukere som har akseptert bruk av informasjonskapsler WordPress 24 timer

5. DELING AV INFORMASJON TIL TREDJEPARTER

Personopplysninger innsamlet gjennom informasjonskapsler på norskeiendom.org utleveres ikke til tredjeparter. Tjenestene som benyttes på norskeiendom.org leveres av leverandører som er underlagt databehandleravtaler og behandler personopplysninger på instruks fra Norsk Eiendom.

6. DINE RETTIGHETER

Dersom Norsk Eiendom behandler personopplysninger om deg, har du rett til å be oss om innsyn i personopplysningene som Norsk Eiendom er behandlingsansvarlig for. Du kan også be om retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Forespørsler som nevnt ovenfor sendes til firmapost@noeiendom.no.

Dersom du mener Norsk Eiendom ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personvernlovgivningen, har du rett til å sende klage til Datatilsynet som tilsynsmyndighet.

7. ENDRINGER TIL ERKLÆRINGEN OM INFORMASJONSKAPSLER

Norsk Eiendom forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler, for eksempel ved endrede regulatoriske krav. Dersom det gjøres endringer av betydning til denne erklæringen, vil du som kunde bli skriftlig informert om dette. Ved å fortsette å bruke norskeiendom.org etter endringer i personvernerklæringen, ansees du å ha gjort deg kjent med endringene.