Norsk Eiendom inviteret til et fullspekket faglig program i London i perioden 7.-9. september. Gruppen besto av 25 deltagere.

Vi var på forhånd spente på hvordan den britiske eiendomsbransjen så på Brexit. Selv om de vi snakket med nok hadde sett at Storbritannia fremdeles burde være en del av EU, møtte vi overraskende mye positivitet og entusiasme.

En av de store har sitt hovedkontor
i Kings Cross.

Kings Cross

Vi besøkte Kings Cross om fredag formiddag. Det er et tidligere transport- og logistikknutepunkt, og allerede nå er det mange prosjekter som er ferdige. Et meget flott, og svært inspirerende transformasjonsområde, som alle som er opptatt av god byutvikling bør besøke.  Utvikler er Argent.

Det spektakulære taket på Kings Cross station ble renovert i begynnelsen av 2000-tallet. Les mer.
Fontenen på Granary Square i Kings Cross er et populært møtested og lekeområde, særlig om sommeren. Se flere bilder her
Disse speilene er er laget av pussede stålplater. Speilgangen er en del av en offentlig park bygd inne i skjelettet etter en gigantisk gasstank.
Tre andre slike gasstanker blir bygget om til eksklusive leiligheter. Les mer på siden til arkitektfirmaet wilkinsoneyre.com og se leilighetene her.

Greenwich Peninsula

Om ettermiddagen gikk turen til Greenwich Peninsula, som er en ny bydel nærmest bygd opp fra grunnen siden årtusenskiftet. Her er det enorme dimensjoner som det muligens kan være vanskelig å transformere til norske forhold. Utvikler er Knight Dragon.

The Millennium Dome ligger på enden av Greenwich Peninsula. Den ble bygget til den store utstillingen som ble avholdt år 2000. Les mer her.
Bygning under oppføring på Greenwich Peninsula.
Tower Bridge. Bildet er tatt fra båten på turen tilbake fra Greenwich Peninsula til city.

Kommende studietur

Flott hotell, middager i hyggelig selskap og en inspirerende fridag på lørdagen – vi gjennomfører nok en studietur for medlemmer også kommende år. Her kan du se årets program, og kanskje la deg friste.