Klart svar til Bergensbyråd Bakke: Velkommen etter!

– Endelig følger politikerne de rådene bransjen selv har gitt for mange år siden, sier administrerende direktør, Tone Tellevik Dahl, til Bergens Tidende. skriver om at byen vurderer å kreve fossilfrie byggeplasser som Oslo. Målet er helt utslippsfrie anlegg i 2025.

Hun sier: – De største går foran og er allerede begynt å jobbe med utslippsfrie byggeplasser, mens resten av laget ser at det er like greit å begynne med fossilfrie byggeplasser nå.

Tone Tellevik Dahl, adm. direktør i Norsk Eiendom

Norsk Eiendom-sjefen understreker samtidig behovet for forutsigbarhet: – Siden levetiden for en anleggsmaskin er seks-syv år, blir det viktig å gi entrepre­nørene forutsigbarhet. Det er ikke spesielt bærekraftig å måtte skrote velfungerende maskiner fordi kravene endres på kort varsel.

Hun mener det offentlige må bruke sin bestillermakt på en måte som bidrar til å senke markedsprisene på elektriske anleggsmaskiner. Hun ønsker også at regjeringen bruker skatte- og avgiftssystemet til å fremskynde den teknologiske overgangen, slik man har gjort med elektriske biler.

– Bransjen er klar. Vi erkjenner at vi er den skjulte utslipps­kjempen, så potensialet for kutt er stort.

2022-02-11T16:41:57+01:0015. mars 2021|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top