Nå kan du bli med på å bygge opp en database for entreprisekostnader! På et frokostmøte i Næringslivets hus 28. mai ble databasen ENTKOST lansert.

– Sammen med Mustad Eiendom, PEAB Eiendomsutvikling, Avantor og Arealstatistikk har vi utviklet et konsept for innhenting og sammenstilling av entreprisekostander for bransjen. Nå er det viktig at alle som ønsker å få tilgang til denne blir med i det videre arbeidet, oppfordrer fagsjef i Norsk Eiendom, Carl Henrik Borchsenius.

Portretta av Nejra Macic
Nejra Macic er sjeføkonom på Prognosesenteret. Hun vant Cityglødprisen for 2019 og var en av foredrags­holderne på møtet.
Gruppebilde av de som har deltatt i prosjektet
Arbeidsgruppen har bestått av: F.v Carl Henrik Borchsenius i Norsk Eiendom, Geir Vågan i Avantor, Øyvind Arntsen i Mustad Eiendom, Christian Lorange og Sigmund Aas i Arealstatistikk samt Henning Hanevold i PEAB Eiendomsutvikling.

Databasen ENTKOST er initiert av enkeltaktører i eiendomsbransjen og Norsk Eiendom for innhenting og oppfølging av entreprisekostnader i forbindelse med utvikling av bolig- eller kontorbygg. Databasen vil ha tre hovedmål:

Benchmarke egne entrepriser mot faktiske priser i markedet

  • Når et prosjekt planlegges
  • Avsjekk om mottatte priser er i tråd med markedspriser

Historiske tallserier – hvor mye stiger/faller entreprisekostnaden

Faktagrunnlag i møte med reguleringsmyndigheter og det offentlige

Databasen skal forvaltes av Arealstatistikk. De har god kompetanse på slikt arbeid og kjenner bransjen godt gjennom sitt arbeid med Arealprisstatistikken sin.

– For å få tilgang til tallene i databasen må man bidra med tall fra egne entrepriser. Vi oppfordrer derfor alle våre medlemmer å bli med i det videre arbeidet. Planen er å lansere den første pilotrapporten i starten av neste år. Jo flere som blir med, jo bedre blir databasen, sier Borchsenius.

Ønsker du å være med? Ta kontakt med Sigmund eller Christian på Arealstatistikk.no.

Opptak og presentasjoner

Vi filmer våre frokostmøter. Her kan du se opptak fra dette møtet, samt få mer informasjon hvordan du kan bidra.