Klare forventninger til ny regjering

– Vi har en klar forventning om at en ny regjering styrker arbeidet rettet mot Norges største fastlandsnæring  som også er den skjulte utslippskjempen. Vi skal gjøre vårt for å få omstilt bransjen, men vi trenger regjeringen med på laget. Særlig blir det viktig med en rask avklaring om EUs grønne regelverk, taksonomien, og en politikk som gjør det mer lønnsomt velge de bærekraftige løsningene, sier administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk Eiendom.

Tone Tellevik Dahl, adm. direktør i Norsk Eiendom.
14.09.2021: Pressemelding fra Norsk Eiendom publisert i Estate Nyheter og Byggeindustrien.

Hun peker på at det i dag er mer lønnsomt å rive enn å beholde grunnmur og andre bærende konstruksjoner. Dette skyldes dokumentavgiften man må betale for å bevare. Når vi vet at stål og betong er klimaverstinger er dette en svært uklok innretning på avgiftssystemet.  

– Vi vil også bidra til økt seriøsitet og ansvarlighet når det kommer til byggkvalitet, og håper regjeringen vil få på plass et byggskaderegister som vil sikre økt åpenhet om hva bransjen leverer til boligkjøperen. Videre er vi opptatt av å ha en kunnskapsbasert dialog om hvordan flere kan komme inn i boligmarkedet, sier Norsk Eiendom-sjefen. 

Hun peker på at bransjen har hatt et godt samarbeid med dagens Storting og Regjering og legger til grunn at politikerne fortsatt er interessert i et  konstruktivt samarbeid med bransjen slik at vi sammen kan klare  å løse miljø- og samfunnsproblemene vi står overfor.

2021-10-06T12:48:29+02:0014. september 2021|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top