Norsk Eiendom styrker laget med ny boligprosjektleder

Bransjeforeningen har ansatt Ida Hjeltnes som kommer fra stillingen som politisk rådgiver på bolig- og byutviklingsfeltet for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo. – Vi skal bidra til å profesjonalisere boligutleiemarkedet, og er utrolig glad for å få med Ida på laget som prosjektleder, sier administrerende direktør, Tone Tellevik Dahl.

Pressemelding fra Norsk Eiendom 03.11.2021.

I tillegg til flere års erfaring innenfor byutvikling har Hjeltnes vært politisk rådgiver på samferdsel- og miljøfeltet og for varaordføreren på Oslo Rådhus, og før det har hun jobbet som konsulent. 

– Jeg ser frem til å bygge opp Norsk Eiendoms nysatsing på boligutleie, ved å få samlet de profesjonelle boligutleierne. Vi skal være en tydelig og konstruktiv stemme i boligpolitiske og regulatoriske spørsmål, og en seriøs samarbeidspartner i arbeidet med å få profesjonalisert boligutleiemarkedet. Sosial bærekraft vil være overgripende i dette arbeidet, sier Hjeltnes

Tellevik Dahl peker på at dagens utleiemarked har stor variasjon både i standard, kontrakter og oppfølging. Mangelen på en egen forening for utleiere har bidratt til for mange uprofesjonelle aktører mener hun. 

– Det krever samarbeid om vi skal løse denne utfordringen. Ida kommer til å være en styrke for det arbeidet Norsk Eiendom nå setter i gang, sier Tellevik Dahl.

Styret i bransjeforeningen bestemte seg nylig for å satse sterkere på boligutleiemarkedet og utvide sitt boligpolitiske arbeid. 

– Jeg håper å bygge opp foreningen som en seriøs samarbeidspartner for både Leieboerforeningen og myndigheter i spørsmål som angår utleiemarkedet, sier Hjeltnes.  

Påtroppende rådgiver Ida Hjeltnes.

Den nye prosjektlederen for boligsatsingen har utdannings- og yrkesbakgrunn fra København, Lund og Brussel i tillegg til Norge. 

– Det norske utleiemarkedet er av betydelig størrelse, men i motsetning til land som Sverige, Tyskland og Europa generelt, er andelen uprofesjonelle aktører høy i Norge. Det lave antallet profesjonelle vil kunne føre til manglende utvikling av beste praksis, standardisering og kvalitetsheving av boligene.Det vil Norsk Eiendom gjøre noe med, understreker hun. 

Hjeltnes begynner i stillingen 1. januar 2022. 

Kontakt

  • Ida Hjeltnes, tlf. 913 71 137
  • Tone Tellevik Dahl, tlf. 975 09 225
2022-01-17T14:35:04+01:003. november 2021|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top