25. august åpnet USF Verftet åpnet dørene for medlemsmøte i Bergen. Styremedlem i Norsk Eiendom og administrerende direktør i Bara Eiendom, Ingse Galtung Døsvig, ønsket velkommen til over 30 entusiastiske deltagere som kom til et tettpakket program.

Fra sardinfabrikk til digitalt kulturbygg

Tommy Hagenes i Energy Control var først ute og fortalte om bygget Verftet, og om smart og bærekraftig rehabilitering av næringsbygg. Den tidligere fabrikken United Sardines Factory er nå en av kulturscenene i Bergen, hvor deler av det opprinnelige bygget er bevisst bevart i rehabiliteringen.

Hallvard Nome Styveland er driftssjef i USF Verftet, og fortalte om hvordan de bruker Proptech for å styre bygget på en smartere og mer bærekraftig måte. Styveland fortalte blant annet om hvordan en best skulle plassere sensorer for å sikre god luftkvalitet – noe som er avgjørende i et kulturbygg som skal romme mange aktiviteter med mye folk. Samtidig sparer man energi.

Siste nytt for bransjen

I Norsk Eiendom og Grønn Byggallianses Veikart for eiendomsbransjen mot 2050, forplikter eiendoms­selskaper seg til 10 grønne strakstiltak. Daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev, fortalte om de nye Strakstiltakene 2.0 som kommer nå i høst.

Bjørn Frode Skaar i Wikborg & Rein Advokatfirma snakket om Selvaag- og Entra-sakene og de kommende endringene av plan- og bygningsloven (pbl.). Det er fortsatt områder der det er uklarheter og rom for tolkning.

Adm. direktør i Norsk Eiendom Tone Tellevik Dahl sto for siste innslag på programmet. Hun ga en oversikt over foreningens aktiviteter så langt i år, blant annet et vellykket bransjetreff under Arendalsuka. I tiden fremover vil mye av aktivitetene dreie seg om politiske saker og om det kommende valget, samt høringen av pbl.-forslagene.

Dagen ble avsluttet med middag på Kippers i solskinn ved bryggekanten. Det ble et vellykket medlemsmøte med en god kombinasjon av inspirerende foredrag, og muligheten for å treffe nye og gamle kjente!

Kommende arrangementer

Fremtidens byer på Evolve Arena

10. november - 11. november

Citykonferansen Stavanger 2021

11. november • 09:00 - 22:00