Samler bærekraftsmodeller og indikatorer i én plattform

Vil forenkle det komplekse ved bærekraft 

Med den åpne, digitale plattformen Terravera samles bærekraftsmodeller og indikatorer på ett og samme sted. Innovasjoner som dette kommer også eiendomsbransjen til gode.  

NTNU og stiftelsen TERRAVERA hadde samlet topptungt bærekraftslag ved mobiliseringseventet 1. september 2021, med blant annet Erik Færevaag (Disruptive Technologies), Thina Saltvedt (Nordea), Martin Skancke (PRI), Ida Pernille Hatlebrekke (Møller Mobility Group), Espen Barth Eide (Arbeiderpartiet), Siri Kalvig (Nysnø), Geir Øien (NTNU), Aksel Mjøs (NHH) og Anne Borg (NTNU). Foto: TERRAVERA Foundation

Hovedutfordringen til alle bransjer som ønsker å kutte utslipp er enkel tilgang på verifiserbare data om ulike komponenter og produkter. For å sikre rasjonelle løsninger og saklig fakta er det derfor verdifullt å koble forskning med ulike bransjer. 

Norsk Eiendom er opptatt av at eiendomsbransjen kan ta kunnskapsbaserte valg, og har derfor det siste året blant annet fulgt stiftelsen Terravera sitt arbeid. 

Forretningsprogram

Teknologistiftelsen som står bak Terravera har fått med seg et miljø bestående av akademikere fra NTNU og NHH, og et stort team av fageksperter innen teknologi, finans, bærekraft og kommunikasjon.  

Bedrifter og organisasjoner som ønsker å bidra til plattformen, kan blant annet gjøre det ved å delta i Terraveras forretningsprogram. Norsk Eiendom ble invitert inn som deltaker i tidlig fase og har valgt å støtte opp om programmet også i 2022.  

– Norsk Eiendom var den første deltakeren som ble med i forretnings­programmet og har fra starten gitt oss viktige innsikter i hvordan å jobbe med og for eiendomsaktører i Norge. Norsk Eiendom våger å se lengre og strekke seg for å nå målet, sier Gyda Bjercke, prosjektleder for forretningsprogrammet.

Plattform for utslippsdata

Det finnes mange ulike tilnærminger til arbeid med bærekraft og ESG-rapporter, og det er et økende antall aktører som jobber med disse utfordringene.

– Terraveras løsning ser på hvordan vi enkelt kan dele data, gjenbruke modeller og sørge for at vi alle trekker i samme retning. Sammen bygger de en kunnskapsbasert plattform for sammenligning. Første skritt er å vurdere utslippsdata og gjøre dem gjenbrukbare, slik at alle kan ha et felles utgangspunkt for å forstå egen utvikling. Dette kan bli et av mange viktig verktøy for eiendomsbransjen, sier Tone Tellevik Dahl, direktør i Norsk Eiendom.  

Løsningen består av en åpen digital plattform der akademikere, studenter og bedrifter samarbeider om å utvikle bærekraftsmodeller, og med å samle og dele faktabaserte indikatorer på bærekraft. Målet er å gi politikere, bedriftsledere, kunder og samfunnet for øvrig, kunnskap til å ta reelle bærekraftige beslutninger og prioritere ressurser.

Adm.direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.
Prosjektleder for forretningsprogrammet i Terravera Foundation, Gyda Bjercke.

Les mer

TERRAVERA Business Program  

Kontakt

___

Se opptak fra Terraveras mobiliseringsevent på NTNU onsdag 1. september 2021:

2022-03-17T12:00:20+01:0025. januar 2022|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top