Tidligere Ap-byråd blir ny sjef for eiendomsbransjen

Tone Tellevik Dahl tar med toppledererfaring fra politikk og akademia, når hun blir administrerende direktør for bransjeforeningen Norsk Eiendom.

Pressemelding fra Norsk Eiendom 20.04.2020.

Bygg former byer, nabolag og folk. Hvordan eiendommer utvikles, påvirker både arbeidsliv og dagliglivet, jobb og fritid.  Det gir sektoren et stort ansvar. Jeg ser frem til å være en pådriver og talerør for en viktig bransje, sier Dahl. 

Norsk Eiendom representerer mer enn 200 eiendomsaktører over hele landet.

– Vi er svært glade for å få Tone med på laget. Vi er i en kritisk tid der mange bedrifter ser verdien i å finne løsninger sammen. Hun kommer til å styrke Norsk Eiendoms synlighet og gjennomslagskraft, sier styreleder i Norsk Eiendom, Øystein Thorup. 

Norsk Eiendom representerer en del av næringslivet som setter tydelige spor i store og små lokalsamfunn. Bransjeforeningen har jobbet mye for at stedsutviklingen må skje på en bærekraftig måte – sosialt, økonomisk og for miljøet. 

– Se for deg en arbeidsplass, et hjem eller et nabolag, Det er mennesker som skaper livet der, mens eiendomsselskapene bygger rammene. Vi kan ikke bare sette opp byggene uten å tenke på helheten. God eiendomsutvikling skal gi merverdi for samfunnet rundt, påpeker den påtroppende administrerende direktøren. 

Påtroppende adm. direktør i Norsk Eiendom er Tone Tellevik Dahl. Foto Sturlason/Oslo kommune.

Tellevik Dahl har med seg erfaringer fra lederstillinger i akademia og politikken. Hun var blant annet nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo bystyre, og byråd for eldre, helse og arbeid, samt byråd for oppvekst og kunnskap. Hun kommer nå fra en stilling ved Universitetet i Oslo.

Hun etterfølger Thor Olaf Askjer, som har vært administrerende direktør i Norsk Eiendom i over ti år. Tellevik Dahl begynner i stillingen 1. juli 2020.

Kontakt

2020-08-11T13:35:36+02:0020. april 2020|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top