Vellykket Citykonferanse

En vellykket Citykonferanse gikk av stabelen 14. februar. Dette er konferansen som Norsk Eiendom arrangerer i samarbeid med Estate Kunnskap. – Vi ønsker å gratulere Cityprisvinneren Industri Energi for Youngskvartalet, og Prognosesenterets sjeføkonom Nejra Macic som vant Cityglød-prisen 2019, som går til den mest lovende unge personen i eiendomsbransjen, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom og jurymedlem i Cityprisen, Thor Olaf Askjer.

For Norsk Eiendom er det viktig at det er et rikt faglig program. Citykonferansen ble åpnet av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, og det var blant annet innledninger om områdeutvikling, sosialt ansvar og markedstrender. Temperaturen økte da eier av Carusel Eiendom, Carl Erik Krefting, og byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen, debatterte bilfritt byliv, men stemningen var likevel god.

Daglig leder i Vestre, Jan Christian Vestre, holdt et flammende innlegg om sosiale møteplasser for alle og hvordan eiendomsbransjen må bidra til å realisere FNs bærekraftsmål, mens generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal, utfordret bransjen til å se mulighetene man sammen har for å skape en raus by.

– Personlig synes jeg disse innleggene om hvordan vi som næring kan, og bør, ta samfunnsansvar var svært interessante, sier Askjer.

Se presentasjonene fra Citykonferansen her.

interiør- og eksteriørbilder av området

Vinner av Cityprisen 2019: Youngskvartalet

Utdrag fra juryens begrunnelse for Cityprisen 2019:

«Utgangspunktet for utviklingen av Youngskvartalet var særs krevende; tre bevaringsverdige, forlatte bygårder med en fredet Tukthus-mur gjennom tomten og et introvert politibygg som nærmeste nabo. Etter lang tid og godt samarbeid mellom eier, myndigheter og arkitekt er resultatet et effektivt, fleksibelt og attraktivt prosjekt, bestående av nyrestaurerte bygårder og et kobberkledd nybygg med moderne kontorer og et attraktivt og intimt byrom som megler mellom gammelt og nytt. […]

Industri Energi våget å satse der andre nølte, og det var ingen selvfølge at de ville lykkes, både med å gjenreise sliten bebyggelse og tilføre nytt liv til et av byens viktigste torg. Yongskvartalet bør inspirere andre til å oppdage og utnytte potensialet i byens glemte perler.»

Les mer

Juryen for Cityprisen bestod av:

  • Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom)
  • Maren Bjerkeng (tidligere Grape Architects, nå utviklingsdirektør i Aspelin Ramm)
  • Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune)
  • Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom)
  • Netten Østberg (fagdirektør divisjon plan og arkitektur i Asplan Viak)

Vinner av Cityglød 2019: Nejra Macic

Da Nejra Macic mottok prisen sa hun: – Jeg har ikke forberedt noen tale, så jeg kommer ikke til å ta noen sånn MTV Music Awards-tale hvor jeg takker mor far og Gud og 14 000 andre. Tusen tusen takk for denne prisen. Det setter jeg veldig stor pris på. Jeg er så heldig at jeg var blant de fire finalistene for to år siden, og det var veldig stas, men det er hakket morsommere å vinne nå.

Juryens begrunnelse for Cityglød 2019:

«Komiteen er svært imponert over hvilken plass du har tatt i bransjen. På kort tid har du utpekt deg som en dyktig sjeføkonom og en fremgangsrik faglig debattant, som står for sine meninger. Du har gjort boligmarkedet forståelig for veldig mange gjennom TV, radio eller foredrag, og har vist evnet gjennom din karriere til å formidle komplisert makroøkonomi, boligøkonomi og boligpolitikk på en god måte.»

Juryen bestod av:

  • Juryleder Salman Saed (leder i Ung i Næringseiendom og direktør for deals i WeWork)
  • Henrik Taubøll (styreleder i Ung i Næringseiendom og direktør for transaksjoner i WeWork)
  • Gunnar Bøyum (adm. direktør i Aspelin Ramm)
  • Carine Bjørvik Andersen (markedskoordinator i Estate Kunnskap).
2022-03-24T15:01:14+01:0010. mars 2019|

Del saken på sosiale medier:

Go to Top