14. mai arrangerte Norsk Eiendom medlemsmøte i Bergen. Programmet var tettpakket med fremtiden for Virtual Reality (VR) i byggeprosjekter, renovasjonsløsninger, Os kommunes ambisiøse prosjekt for Lyseparken, skattepolitikk og bærekraftsstrategi. – Vi hadde en god kombinasjon av inspirerende foredrag, og muligheten for å treffe nye og gamle kjente, sier adm.dir. i Norsk Eiendom Thor Olaf Askjer.

Advokat og partner Jan Egill Aarø ønsket velkommen  til PwC, hvor møtet ble avholdt. Han presenterte også Bergen Interkommunale Renovasjonsselskap og deres renovasjonsløsninger for transformasjonsområder. Hans kollega, Erlend Hjertnes, presenterte deretter bruk av Virtual Reality (VR) i byggeprosjekter.

Etter inspirasjon fra nye teknologiske løsninger, fulgte presentasjon av det ambisiøse prosjektet Lyseparken i Os Kommune. Utviklingsdirektør i prosjektet, Fredrik Seliussen, fortalte om kommunes målsetninger for området og diskuterte deretter muligheter og utfordringer med de fremmøtte.

skisse som viser boliger høyblokk og næringsbygg med fjord og fjell
Foredragsholder foran deltagerne som sitter på stoler å hører på
Klikk på bildet for å se i større format.

Gøran Mjelde Aarwik i Wiikborg&Rein, med innspill fra Askjer, presenterte de reviderte standard leiekontraktene, samt lansering av nye kontrakter om bl.a Coworking. Se standardkontraktene her (kun for medlemmer).

Bærekraftsstrategien til Norsk Eiendom ble presentert av fagsjef for næringspolitikk og kommunikasjon, Naomi Ichihara Røkkum. Forslag til tiltak som eiendomsbedrifter kan iverksette for å oppfylle bærekraftsmålene kan ses her.

Mot slutten av det omfangsrike møtet, redegjorde også Norsk Eiendoms administrerende direktør for arbeidet knyttet til skatt. Hva er riktig og rettferdig innretning av skatt for eiendom? Om du har innspill, ta gjerne kontakt.