Entra vant Cityprisen Vestland med Nygaarden

14
.
September
2023
Entra vant Cityprisen Vestland med Nygaarden

TEAM NYGAARDEN: Juryen mener dette teamet har stått for et helhetlig og godt gjennomført prosjekt som er tilpasset omkringliggende bebyggelse. Foto: Tore Årdal

14
.
September
2023

Entra vant Cityprisen Vestland med Nygaarden

– Et glimrende eksempel på god byutvikling, og ikke minst at kvalitet lønner seg økonomisk, uttaler juryen.

TEAM NYGAARDEN: Juryen mener dette teamet har stått for et helhetlig og godt gjennomført prosjekt som er tilpasset omkringliggende bebyggelse. Foto: Tore Årdal

Torsdag kveld ble Cityprisen Vestland 2023 utdelt under Citykonferansen på Hotel Terminus i Bergen. Blant de tre nominerte prosjektene – Kavlifabrikken, Kronstad X og Nygaarden  – var det sistnevnte som stakk av med seieren.

Entras nybygg Nygaarden er på 12.069 kvadratmeter. Det markerer inngangen til Bergen sentrum fra sør, og ligger på bybanestoppet ved Media City Bergen.

Juryen mener at Nygaarden er et helhetlig og godt gjennomført prosjekt som er tilpasset omkringliggende bebyggelse, både i størrelse, uteområder, form og innhold.

– Byggets ytre rammer skaper gode passasjer, aktive møteplasser og komfortable oppholdssoner, og bidrar til en ny og fornyet adkomst av Nygård. Leietakere og besøkende ankommer bygget fra to sider, som sammen skaper en raus passasje gjennom bygget, med direkte adkomst til byggets atrium, og videre til de hvert enkelt kontor, fremgår det av juryens begrunnelse.

Juryen påpeker også at bygget inneholder gode fellesfunksjoner og møterom, samtidig som det legger til rette for sosial interaksjon mellom leietakere. I tillegg innbyr parkerings- og garderobeanlegget til å ta sykkelen mer aktivt i bruk.

Jurymedlemmene mener byggherren Entra både viser høye miljøambisjoner og evnen til å gjennomføre disse.

– I tillegg til Breaam Excellent, Energiklasse A og sjøvannskjøling, er det tatt stilling til hvordan bygget kan demonteres og hvordan enkeltelementer kan gjenbrukes. Prosjektet er både et glimrende eksempel på god byutvikling, og ikke minst at kvalitet lønner seg økonomisk, påpeker juryen.

Juryen bestod av Per Fretheim (juryleder) fra Mad, Sven Magnus Rivertz fra Norsk Eiendom, Christine Kahrs fra Paal Kahrs Eiendom og Jorunn Nerheim fra OBOS.

Det er Link Arkitektur som har vært arkitekt.

Nygaarden til venstre. Foto: Entra

Les mer om prosjektet her.


No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her