Hvordan kan vi forene høyhus med sosial- og miljømessig bærekraft?

23
.
May
2022
Hvordan kan vi forene høyhus med sosial- og miljømessig bærekraft?

23
.
May
2022

Hvordan kan vi forene høyhus med sosial- og miljømessig bærekraft?

Bli med oss på studietur til Rotterdam og lær av gode og mindre gode eksempler, hør kommunens syn på høyhusutvikling, og møt arkitektene bak noen av de mest spektakulære prosjektene!

Ekspansiv høyhuspolitikk

Høyhusdebatten går varm i flere norske byer, diskusjonene er ofte følelsesladet og kanskje på et begrenset faktagrunnlag.

Rotterdam i Nederland har tatt denne debatten flere hakk videre, og har nå en svært ekspansiv høyhuspolitikk og -utvikling.

Helsefremmende byutvikling og sosial bærekraft i høyhus

Hvordan kan vi forene høyhus, sosial- og miljømessig bærekraft? I Rotterdam vil vi lære av både gode og mindre gode eksempler, høre kommunens syn på høyhusutvikling, samt snakke med arkitektene bak noen av de mest spektakulære prosjektene.

Historikk

Rotterdam er Nederlands nest største by, en av verdens største og mest moderne havnebyer og et viktig internasjonalt handelssentrum. Rotterdam ble grunnlagt på slutten av 1200-tallet og ble blant annet sentrum for et betydelig sildefiske. På 1500-tallet vokste byen sterkt, men det var først på midten av 1800-tallet at utviklingen tok av, særlig etter at havnen ble tilgjengelig for de største skipene samtidig med fremveksten av industrien i Ruhr-området.  

Under andre verdenskrig gjorde de tyske bombeangrepene 14. mai 1940 enorme skader. Byen som kunne minne om en klassisk nederlandsk by med mursteinshus og kanaler var borte. Dette har gitt byen en mulighet til å skape en identitet basert på arkitektur og utvikling.  

Rotterdam i dag

I Rotterdam finnes så mangt: eksempler på modernistisk planlegging i sentrum med utendørs kjøpesenter og boligblokker, eksperimentelle typologier, høyhus fra alle tiår, møter mellom nytt og gammelt.

Rotterdams høyhuspolitikk og -utvikling er et ofte besøkt studieobjekt blant norske politikere og fagmiljøer innen eiendomsutvikling.  

Vi arrangerer studieturen i samarbeid med Powerhouse Company og Norconsult.

Meld deg på her

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her