Citykonferansen 2021 ble en stor suksess! Se prisvinnerne

3
.
September
2021
Citykonferansen 2021 ble en stor suksess! Se prisvinnerne

3
.
September
2021

Citykonferansen 2021 ble en stor suksess! Se prisvinnerne

Endelig møttes 200 bransjefolk på Citykonferansen! Inspirerende innledninger, nye og gamle fylte Norsk Eiendoms årskonfe­ranse. Ikke minst var det stor spenning knyttet til utdeling av Cityprisen for beste eiendoms­prosjekt og Cityglød for årets eiendomstalent.

– Bransjen er i rivende utvikling. Samfunnsansvaret bransjen har og tar er tydeligere, samtidig øker forventningene til oss, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.

CityTalk om å få fart på boligbyggingen i Oslo med fv. Elin Børrud (NMBU), Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Rasmus Reinvang (Oslo kommune), Baard Schumann (Nordr), Stig L. Bech (Norsk Eiendom/Wiersholm) og Caroline Krefting (Carucel Eiendom).

Hun peker på at Norsk Eiendoms hovedoppgave er å gjøre medlemsbedriftenes hverdag enklere, og at foreningen derfor jobber med synlighet og gjennomslag for bransjens viktigste saker.

Suksess med CityTalk

Norsk Eiendom-styreleder og partner i Wiersholm, Stig Bech, ledet samtale­konseptet, CityTalk, sammen med Carucel-direktør, Caroline Krefting.

Programmet startet med statssekretær i Kommunal- og moderniserings­departementet, Heidi Nakken. På spørsmål om hva som trengs i et pressa boligmarked, var svaret klinkende klar: – Bygg mer. Det er avgjørende.

Nakken løftet også frem regjeringens forslag om utbyggings­avtaler som skal bidra til å øke forutsigbarhet. Hun håper på at bransjen kommer med mange gode innspill.

Temperaturen økte om byggetakten

I CityTalken om å få fart på boligbyggingen i Oslo, økte temperaturen i samtale mellom Elin Børrud (NMBU), Baard Schumann (Nordr), Rasmus Reinvang (Oslo kommune) og Tellevik Dahl.

DNB-sjefsøkonom, Kjersti Haugland, og Pangea Property Partners’ Bård Bjølgerud tok pulsen på markedet, mens Anders Buchardt (AB Invest), Frøya Hetzel (Smiz) og Ida Gravdal Haldorsen (Bjørvikaforeningen) spådde «korona-trender» vil sette seg og bli en del av markedet i fremtiden.

Middagen og minglingen ga nye bekjentskaper, og ikke minst utdelingen av Cityprisen for beste eiendomsprosjekt og Cityglød for beste eiendomstalent i 2021!

Vinner av Cityprisen 2021

Harbitz torg, Ticonbygget og Telegrafen konkurrerte om Cityprisen 2021. Norsk Eiendom har delt ut den jeve prisen for hele landet i over 20 år. Adm. direktør, Tone Tellevik Dahl, som satt i juryen for Norsk Eiendom sier: – Eierne bak årets vinnerprosjekt har virkelig våget å strekke seg lenger enn normalt, og har gjennom hele prosessen holdt fast ved et høyt ambisjonsnivå og evne til å finne gode løsninger på hindringer og utfordringer.

Telegrafen er årets Citypris-vinner!

– Malling, Tristan og Vedal har transformert Telegrafen fra en lukket festning til en åpen møteplass i Kvadraturen. Prosjektet demonstrerer nyskapende løsninger på vern og logistikk og ønsker med sine kontorer og restauranter å bidra til vitalisering av Kvadraturen, understreket Tellevik Dahl, og fortsetter: – Telegrafen er et fantastisk eksempel på hvordan eiendomsbransjen kan ta ansvar og strekke seg for å utvikle gode samfunn. Miljø, menneske og merverdi er tre sentrale elementer vi har sett etter, og hvor Telegrafen virkelig leverer.

VINNERNE: Peter Malling (th) og Paal Andrè Slette, prosjektleder for Vedal Entreprenør, mottok prisen. – Jeg vet nåløyet er lite. Det har vært knallhard konkurranse. Derfor smaker seieren ekstra godt, sa Malling på vegne av prisvinnerne. Foto: Carine Bjørvik Andersen.

– Dette er den største æren. Dette er eiendomsbransjens Oscar. Siden Telegrafen startet i 1916 har det vært titusener som jobbet der. Med skrekkblandet fryd gikk vi løs på hva som var en lukket borg og labyrint, men vi så et potensial for å få frem de fantastiske byggekvalitetene, sa Peter Malling på vegne av prisvinnerne. – Fresker på veggene og marmortrapper fra Drammen. Det er mange viktige historiske detaljer. Vi ville kombinere det historiske med moderne teknologi, tilgjengeliggjøring av eiendommen og invitere folk inn i eiendommen, avslutter Malling og oppfordret alle til å komme og se prosjektet.

Juryen for Cityprisen bestod av:

  • Netten Østberg, Asplan Viak (juryleder)
  • Tone Tellevik Dahl, Norsk Eiendom
  • Anders Berggren, Malling
  • Maren Bjerkeng, Aspelin Ramm
  • Andreas Vaa Bermann, Plan- og bygningsetaten Oslo

Cityglød 2021

CEO og gründer Amir Folkestad Habhab i Marketer, leder Ingemund Skålnes i OBOS Living lab og CEO Jan Christian Vestre i Vestre konkurrerte om prisen. De kan alle vise til imponerende resultater allerede i en ung alder.

Vinner av Cityglød 2021

Årets vinner av Cityglød 2020 er CEO i møbelprodusenten Vestre, Jan Christian Vestre!

Allerede i svært ung alder overtok han møbelfabrikken og har med sitt lederskap siden 2012 bidratt til at bedriften har ekspandert kraftig. Selskapet har hatt en jevn vekst på over 20% hvert år, kontorer i 5 land og oppdrag i 30. Vestres filosofi handler om å gjøre verden til et bedre sted ved å bruke sine produkter og egne eiendommer til å skape inkluderende møteplasser og en mer åpen og demokratisk by- og stedsutvikling.

– Veldig gøy og anerkjennende å få denne prisen. Vi er ikke bare en møbelfabrikk – vi skaper steder der folk møtes, sa Vestre da han mottok den ærefulle prisen for unge og lovende i eiendoms­bransjen.

– Jan Christian Vestre er et fantastisk eksempel på hvordan nye unge krefter bidrar til at bransjen tør å utfordre det bestående, skape bedre løsninger for kundene og utvikler gode samfunn. Innovasjon, menneske og merverdi er tre sentrale elementer vi har sett etter, sa Norsk Eiendom-sjefen Tone Tellevik Dahl etter prisutdelingen.

– Nå jobber vi også med det første industribygget som skal oppnå toppnivået på miljøsertifisering for bygg, sa Jan Christian Vestre.

Cityglød-juryen bestod av:

  • Juryleder Gunnar Bøyum, i Aspelin Ramm
  • Tone Tellevik Dahl, Norsk Eiendom
  • Frikk Hoven, Ung i Næringseiendom
  • Katrine Belsvik, Ung i Næringseiendom
  • Carine Bjørvik Andersen, Estate Media

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her