Fullsatt på årets Citykonferanse

30
.
March
2022
Fullsatt på årets Citykonferanse

30
.
March
2022

Fullsatt på årets Citykonferanse

Nærmere 300 deltagere møttes 28. mars til Norsk Eiendoms årskonferanse Citykonferansen 2022 på Clarion Oslo – et nytt hotell på kaikanten i Bjørvika. Stedet ga en fin ramme om dagens tema som var ‘fjordbyen’, og programmet favnet alt fra luftige og inspirerende byutviklingsplaner i havneområdene i Oslo og Trondheim, til den nye hverdagen etter de siste ukens alvorlige utvikling i Europa.

Citykonferansen 2022 bød kort oppsummert på gode debatter, deling av verdifull innsikt og gode samtaler med bransjekollegaer. Da kvelden kom ble det det endelig klart hvem som ble årets vinnerne av Cityprisen og Cityglød.

Bærekraftig bydrift og miljøvennlig transport

Vidar Fiskum, fagsjef for bransjeutvikling i Norsk Eiendom, satt i årets programkomité.

– Det var gøy å se en fullsatt konferansesal. Det er når vi møtes at vi skaper de gode idéene og tankene for bedre byutvikling. Fjordbyen er et tema som ligger mitt hjerte nært, sier han. – Det er i sjøkanten vi mennesker føler oss frie, men byen trenger også en sentral havn for bærekraftig bydrift og miljøvennlig transport. Jeg er glad for at vi har hatt diskusjonen her i dag!

Les også:

Cityprisen 2022

VINNERNE: Glade vinnere av Cityprisen 2022, sammen med Norsk Eiendoms adm. direktør Tone Tellevik Dahl (t.v.). Til stede på Citykonferansen for å ta i mot prisen var adm. direktør i Entra, Sonja Horn, Carl J. Onstad og Bjørn Tumyr fra Rebel U2 AS og Christian W. Rustand i Entra. Foto: Norsk Eiendom

Entras Rebel vant Cityprisen 2022!

– Det er kjempestas å vinne! Cityprisen henger høyt. Det er en pris som vi har strukket oss etter gjennom flere år, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

Prisen har de fått for Rebel. Et prosjekt midt i Oslo sentrum, der Entra ville gjenbruke et bygg på 27.000 kvadratmeter, som skulle bidra til aktivitet og byliv i sen­trums­kjernen.

Gjennom ombruk og kreativ transformasjon er lukkete kontor­are­aler og kjellere omformet til et kraftsenter for IT og teknologi, med helt nye modeller for sambruk og fleksibilitet. Bygget åpnes opp mot flere sider og har dermed fått en helt ny tilgjenge­lighet. Store mørke arealer har ved kreativ programmering fått ny bruk og aktiviteter.  

Kunnskapsarena

I dag er det 60 forskjellige teknologifirmaer som holder til i bygget, og eierne bak Rebel har som mål at det skal være en kunnskapsarena og en arena for opplevelser.

– Vi konverterte det fra å være et introvert til et ekstrovert bygg – og er opptatt av at det skal skje noe der hver dag. Blant annet må leietakerne arrangere minst to åpne fagseminarer hvert år. Det handler om kombinasjonen kunnskap og næring, med teknologi som fellesnevner, sier Horn.

Av Entras 180 ansatte har 15 vært svært involvert i prosjektet Rebel. Selskapet eier i dag halvparten av aksjene i driftsselskapet, og deltar aktivt i forvaltning og drift. Den andre delen eies av leietakerne Rebel U2 AS.

Cityprisens jury har bestått av:

Netten Østberg, Asplan Viak (juryleder), Tone Tellevik Dahl, Norsk Eiendom, Maren Bjerkeng, Aspelin Ramm, Andreas Vaa Bermann, Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune og Anders Berggren, Malling & Co.

Vinner av Cityglød 2022

Årets vinner av Cityglød 2020 er Ragnhild Pedersen Foss, arkitekt i DARK Arkitekter. Hun har også gjort seg bemerket som en tydelig og klar stemme i byutviklingsdebatten.

– Jeg ble helt satt ut av at jeg ble nominert, siden jeg jobber i tidligfase. Det er jo gjerne ikke så synlige spor etter det vi gjør, sier en glad vinner av årets Cityglad, Ragnhild Pedersen Foss.

Hun forteller at drivkraften er å gjennom bra byutvikling rett og slett bidra til å redde verden. Å være en samfunnsaktør. Jeg brenner for hvordan vi bruker de verdifulle arealene. Vi må huske på at det vi prosjekterer kanskje ikke vil bli oppført før om flere år inn i fremtiden og at de forhåpentligvis skal stå i mange år etterpå, sier hun.

– Derfor et det flott å bli nominert av en bransje, som har makt til å få satt ut i livet det som er våre visjoner, sier hun.

Valgte seg byutvikling

Utdanningsløpet startet med samfunnsøkonomi, men i løpet av studiet fant hun ut at arkitektur var bedre. Ikke bare det, hun ble overbevist i studietiden om at byutviklingsløp var tingen.

Det er lenge siden Klæbu ble forlatt til fordel for Oslo. En by hun er godt fornøyd med å bo og virke i.

– Det er et trøkk her som ikke finnes andre steder, sier hun med et smil.

Og med en Cityglød-pris på CV’en, så kan vi nok glede oss mer trøkk også fra Ragnhild Foss Pedersen i årene som kommer.

Cityglødvinneren sammen med juryen, f.v.: Carine Bjørvik Andersen, Johan B. Backe, Ingvild J. Roald, Gunnar Bøyum, Randi Pedersen Foss og Tone Tellevik Dahl.

Cityglød-juryen har bestått av:

Tone Tellevik Dahl, Norsk Eiendom, Gunnar Bøyum, Aspelin Ramm, Ingvild J. Roald, Ung i Næringseiendom, Johan B. Backe, Ung i Næringseiendom og Carine Bjørvik Andersen, Estate Media.

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her