Nye medvirkningsveiledere fra regjeringen

2
.
November
2020
Nye medvirkningsveiledere fra regjeringen

2
.
November
2020

Nye medvirkningsveiledere fra regjeringen

– Digitalisering av medvirkningsdata vil gjøre at kunnskap fra tidligere avholdte prosesser kan gjenbrukes ved planoppstart i nye plansaker. Slik kan utbygger og kommune tidligere lage et planutkast som treffer nabolagets ønsker og behov, og man reduserer risiko for konflikt i plansakene, sier fagsjef for bransjeutvikling i Norsk Eiendom, Vidar Fiskum.

Medvirkning i planlegging

Veilederen er utviklet for å formidle prinsipper og gode eksempler for medvirkning i planprosessene etter plan- og bygningsloven.

Klikk på bildet for å gå til veilederen.

Barn og unge i plan og byggesak

Denne veilederen viser hvordan plan- og bygningsloven kan medvirke til å sikre og skape gode oppvekstsvilkår for barn og unge.

Husk også på Folketråkk!

Folketråkk-veilederen er en samling av forslag til medvirkningsmetoder og verktøy som egner seg i ulike faser av en planprosess etter plan- og bygningsloven. Norsk Eiendom har vært en av samarbeidspartene i utarbeidet av veilederen.

Moduler:

Folketråkk er bygget opp i fire moduler: Hvorfor medvirkning? Medvirkning i planprosesser, Metodevelger og Eksempelsamling.

Lanseringen av Folketråkk

30. august 2019 arrangerte DOGA en konferanse hvor første modul i den nasjonale Folketråkk-plattformen ble lansert. Fagsjef for bransjeutvikling i Norsk Eiendom, Carl Henrik Borchsenius, var en av foreleserne. Se opptak fra lanseringen.

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her