Bystasjonen i Sandnes vant Cityprisen Rogaland

7
.
November
2016
Bystasjonen i Sandnes vant Cityprisen Rogaland

7
.
November
2016

Bystasjonen i Sandnes vant Cityprisen Rogaland

På Citykonferansen i Stavanger ble Cityprisen Rogaland nylig delt ut for andre gang. Årets nominerte var Oransjeriet i Stavanger, 5 grader øst i Stavanger og vinneren Bystasjonen i Sandnes.

Foto André Meling.

– Vinneren av årets citypris inneholder en miks av funksjoner. Bygget inneholder over hundre leiligheter, kontor, helse og velvære, butikker og en rekke spise- og servicesteder som forholder seg mot gateplan. Prosjektet bidrar til å samle og forbedre en lite sammenhengende bystruktur med å tilføre området en god miks av arbeidsplasser, handel, service, serveringssteder, oppholdsareal og boliger. Ved å opparbeide en ny gågate har prosjektet klart å skape en rekke urbane kvaliteter som aktive fasader, gode adkomstsituasjoner og nye byrom som knytter seg opp mot både eksisterende og fremtidig kontekst. Prosjektets rike funksjonsmiks har en høy overføringsverdi, da det er med å skape nye, og ikke minst forsterker eksisterende verdier i byen, sier juryens leder Per Fretheim.

Han er styreleder i Stavanger arkitektforening og har jobbet i PLANK, og er nå kontorleder for MAD arkitekter Stavanger. I tillegg til Fretheim består Komitéen for Cityprisen Rogaland av avdelingsleder i Eiendomsmegler 1 Nærings­eien­dom Jan Inge Røyland, teknisk sjef i Smedvig Eiendom Rune Augenstein og næringspolitisk rådgiver i Norsk Eiendom Carl Henrik Borchsenius.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og ha en tydelig og bevisst miljøstrategi.

Det er det Bjørn Rune Gjelsten-eide utviklingsselskapet Profier som har utviklet Bystasjonen Sandnes midt i Sandnes sentrum. Prosjektet er på 45 000 kvadratmeter med kjøpesenter, kontor, bolig, parkering og spisesteder. Brandsberg Dahls Arkitekter har vært arkitekt for prosjektet.

Artikkel på estatenyheter.no.

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her