Vant Cityprisen Hordaland

8
.
May
2017
Vant Cityprisen Hordaland

8
.
May
2017

Vant Cityprisen Hordaland

Den prestisjetunge Cityprisen Hordland ble delt ved Citykonferansen Bergen 3. mai 2017. De øvrige nominerte var Sartor senter i Sotra kystby og Zander Kaaes gate 7.

De Bergenske AS og Kjetil Smørås står bak prosjektet Hotel Zander K. Bygget, som ligger i en bakgate rett ved jernbanestasjonen i Bergen, har resepsjon, bar og restaurant i første etasje. På sitt beste kan det ifølge juryen bidra til økt integrasjon med bylivet.

«I en tid der konflikt mellom myndigheter og utbygger synes å være mer en regel enn unntaket, har utvikler fokusert på samarbeid, respekt og han har åpenbart hatt et oppriktig ønske om å strekke seg litt ekstra. Dette er tydelig lesbart i det ferdige prosjektet. Det er grunn til å anta at partene sitter igjen med en opplevelse av at begge har vunnet og tapt mindre kamper, men at helheten har blitt svært god. Bedriften er Miljøfyrtårnsertifisert. Selv om hotellet har vært i drift en kort periode, kan det vises til svært god kundetilfredshet og til godt belegg i overskuelig fremtid. Når eierne også kan vise til en sunn økonomi, kom en enstemmig jury frem til at Cityprisen Hordaland 2017 tildeles Hotel Zander K», skriver juryen om vinneren.

Kjetil Smørås var strålende fornøyd med å vinne prisen.

– Jeg blir virkelig oppriktig glad for det her, og det det var overraskende. Jeg syntes det var fantastisk å bli nominert, og hadde ikke forventet å vinne sa, Smørås.

Han mener en av utfordringene var å ta bygget og skape noe helt annet enn det det var, nemlig et slitt og gammelt parkeringshus.

– Skal vi kunne være stolte av det etterpå, må vi kunne si «yes, vi forandret byen til det positive og vi dro byen med oss inn i en ny tid med det vi gjorde. Målet var å lage noe som var moderne og som har et snev av internasjonal klasse, sa Smørås.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lenger med sine nybygg eller rehabiliterings-prosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi,og bygget ska være miljø- og klimaeffektivt.

Juryen for Cityprisen Hordaland er Thor Olaf Askjer (leder av Norsk Eiendom), Egil Herman Sjursen (administrerende direktør og partner, Holberg Fondene), Fredrik Barth (sivilarkitekt/ fagansvarlig Plan og urbanisme, Asplan Viak) og Hans Martin Moxnes (direktør/regiondirektør – Vestenfjelske avdeling (EBAV) og EBA Sogn og Fjordane Lokallag).


No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her