Kommune-Norge trenger bolighjelp til flyktninger

9
.
March
2022
Kommune-Norge trenger bolighjelp til flyktninger

9
.
March
2022

Kommune-Norge trenger bolighjelp til flyktninger

Har dere ledige boliger eller bygg som egner seg til bosetting?

Norske kommuner ønsker innspill om overnattingstilbud og boliger som kan benyttes til bosetting av nyankomne ukrainske flyktninger.
– Flyktningene kommer nå hit og da er det rett og rimelig at ledige boliger eller bygninger som egner seg til innlosjering, stilles til kommunenes disposisjon. Vi ber derfor om at eiendomsbran­sjen melder ledig kapasitet inn til oss, så kan vi koordinere dette for kommunene, sier Tone Tellevik Dahl.

Krigen i Ukraina har ført til at flere hundre tusen mennesker har flyktet fra landet sitt. Mange er forventet å komme til  Norge og kommunene ruster seg nå for omfattende bosetting.

Koordinerer registrering

Norsk Eiendom påtar seg oppgaven nå i starten, med å koordinere registrering av boligtilbud fra bransjen til kommunene. Vi er allerede i kontakt med Oslo kommune, som takker for en kjærkommen hjelp i arbeidet med å få oversikt.

Det som meldes inn til oss, videreformidler vi til de kommunene som får oppføringer.

Vi ser for oss at særlig de store byene, og Stor-Oslo-området kommer til å trenge en del kapasitet.

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her