Norsk Eiendom på Arendalsuka: På hovedprogrammet for første gang

Norsk Eiendom på Arendalsuka: På hovedprogrammet for første gang

Sammen med partnere i Bygg Arena Arendal (BAA), er Norsk Eiendom med på å sette svært viktige saker på agendaen under Arendalsuka 2024. Og apropos viktige saker: I år er vi for første gang på hovedprogrammet, med programposten "Vi må snakke om Sveits".
13
.
June
2024
Norsk Eiendom på Arendalsuka: På hovedprogrammet for første gang

13
.
June
2024

Norsk Eiendom på Arendalsuka: På hovedprogrammet for første gang

Norsk Eiendom på Arendalsuka: På hovedprogrammet for første gang

Sammen med partnere i Bygg Arena Arendal (BAA), er Norsk Eiendom med på å sette svært viktige saker på agendaen under Arendalsuka 2024. Og apropos viktige saker: I år er vi for første gang på hovedprogrammet, med programposten "Vi må snakke om Sveits".

De fleste av arrangementene til BAA finner sted på Baker Jørgensen på torget i Arendal. Vi engasjerer oss i Arendalsuka for å skape oppmerksomhet om næringens betydning for samfunn og verdiskaping, og for å styrke relasjoner og nettverk.

Vi er med i flere av partnerskapets programposter, og tematikken spenner fra skatt og utflytting, til bygg som energiprodusenter.

Skatt på hovedprogrammet

Skattedebatten i Norge har i lang tid vært preget av polarisering, hvor det å vinne diskusjonene tilsynelatende er viktigere enn å snakke om hvilke konsekvenser dagens skattepolitikk faktisk har for nærings- og distrikts­utviklingen i Norge. Under Arendalsuka er målet å få til en faktabasert og konstruktiv diskusjon.

– Effekten skattepolitikken har for privat eierskap er helt sentralt for eiendomsbransjen og Norsk Eiendom, og da er det ekstra hyggelig at det belønnes med en plass på hovedprogrammet. Her vil vi få belyst hvilke konsekvenser skattepolitikken har for fremtidige investeringer og eierskap av viktig infrastruktur. Jeg håper vi får til en seanse som gir flere svar enn spørsmål, og at alle kan bli litt klokere, sier Tone Tellevik Dahl.

I programposten "Vi må snakke om Sveits", stiller vi spørsmål om hvordan velferdskassen påvirkes av at norske eiere tar med seg risikokapitalen og flytter ut av landet, og hva det betyr for fremtidige investeringer at nærheten til eget land blir borte. Et annet spørsmål det er naturlig å stille er om dagens finanspolitikk bygger opp om norsk eierskap eller om det er på tide med en skattereform.

Hør Tone Tellevik Dahl selv fortelle om programmet:

Medvirkende er blant andre næringsminister Cecilie Myrseth (AP) og Høyres Tina Bru, samt eiere i flere av våre medlemsbedrifter. Les mer om de andre deltakerne og innholdet: Vi må snakke om Sveits.

En finanspolitikk som utarmer Distrikts-Norge

Mens skattedebatten mye handler om prosentsatser og rabatter, ønsker Norsk Eiendom å stille spørsmål om hva som skjer med lokalsamfunnene og distriktene når bedriftseiere tar med seg kapitalen og flytter ut av landet.

Landets kommuner trenger god skatteinngang for å gi gode velferdstilbud, og frivilligheten er avhengig av støtte fra lokalt næringsliv. Hvilke konsekvenser har skattepolitikken for kommunene og sponsing av kultur og idrett? I programposten “Dagens finanspolitikk fører til et blodfattig Distrikts-Norge" møter vi blant annet Asker-ordfører Lene Conradi, som leder en kommune som vurderer å endre de kommunale skattereglene grunnet utflytting. Bedriftseiere og lokalpolitikere skal snakker om hvorfor lokalt eierskap er viktig for både arbeidsplasser, velferdstjenester og et godt kultur- og fritidstilbud. Blant de medvirkende finner vi også Frivillighet Norge og finanspolitiker fra Arbeiderpartiet.

Norsk Eiendom har vært med å planlegge, og medvirker i en rekke arrangementer i regi av BAA-fellesskapet. I tillegg deltar vi i både podcast og debatter hos andre arrangører.

Her følger en oversikt over de ulike arrangementene vi er engasjert i:

Tirsdag 13. august

kl. 10.00 Hvordan gjør vi solceller populært igjen? | Mør Biffhus | Les mer

kl. 10.00 Globale utfordringer - lokale energiløsninger | Torvgaten 5 | Les mer

kl. 11.30  Norske byggeklosser 2024 – kostnader ute av kontroll | Baker Jørgensen | Les mer

kl. 15.00  Dyrtid i boligmarkedet: Skriver regjeringen ut feil medisin for å fikse bolig- og utleiemarkedet? | Baker Jørgensen | Les mer

kl. 17.00   Vi må snakke om Sveits | Arendal kulturhus | Les mer

Onsdag 14. august

kl. 10.30  Politiske strakstiltak for en grønnere eiendomssektor | Baker Jørgensen | Les mer

kl. 12.20  Boligkrisen svekker landets økonomi | Baker Jørgensen | Les mer

kl. 15.00  Dagens finanspolitikk fører til et blodfattig Distrikts-Norge | Baker Jørgensen | Les mer

kl. 15.00  Har storbypolitikerne gitt fra seg makta i boligpolitikken? | Baker Jørgensen | Les mer

kl. 16.30  Effektive reguleringsprosesser og gylne muligheter | Kystveien 18 | Les mer

Torsdag 15. august

kl. 11.30  Næringsbygg som energiprodusenter: Disse endringene trenger vi for å nå målet om 8 TWh solkraft | Baker Jørgensen | Les mer

Nyttige lenker

Kontakt

Vidar Fiskum

Tone Tellevik Dahl

Administrerende direktør

Næringspolitikk, myndighetskontakt, media

ttd@noeiendom.no
Tlf. 975 09 225

Vidar Fiskum

Kjetil Ekkeren

Kommunikasjonssjef

Kommunikasjon, presse, myndighetskontakt

ke@noeiendom.no
Tlf. 915 11 188

Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her