Citykonferansen: Vårens vakreste eiendomseventyr

3
.
March
2023
Citykonferansen: Vårens vakreste eiendomseventyr

3
.
March
2023

Citykonferansen: Vårens vakreste eiendomseventyr

…og også det viktigste. Det er vår påstand etter at rundt 300 aktører i eiendomsbransjen møttes til den årlige Citykonferansen som denne gang var lagt til hotellet "The Hub" i Oslo. Tøffe "City-talks", spådommer i en utfordrende samtid, prisdryss til bygg og mennesker, nettverksbygging og god mat – Citykonferansen hadde det hele.

En verden preget av usikker økonomi, konflikter og klimautfordringer rammet naturlig nok inn konferansen, men mange innlegg og debatter bar også med seg optimistiske fremtidsutsikter. Flere av foredragsholderne og debattantene var dessuten opptatt av eiendomsbransjens mulighet for å bidra til sosial bærekraft – og dens ansvar som samfunnsbygger:

– Vi må levere på bokvalitet, ikke bare på boligkvalitet og det tekniske. Gir næringslokalene våre godt jobb- og samhandlingsklima i tillegg til inneklima? Hvordan bidrar prosjektet til å forhindre utenforskap og økt trygghet i det offentlige rom? Hvordan kan denne rehabiliteringen bidra til bedre lønnsomhet for leietakerne? Det at vi stiller oss slike spørsmål viser at vi er vårt samfunns­ansvar bevisst, sa Norsk Eiendoms direktør Tone Tellevik Dahl i sin innledning.

Gjengen bak Sommerro-prosjektet var strålende fornøyd med å vinne den gjeve Cityprisen.

Sommerro vant Cityprisen!

I år var det ekstra rift om den gjeve Cityprisen, med tre fantastiske prosjekter som alle kunne fortjent en pris hvis de ikke hadde konkurrert mot hverandre. Forutsetningen for å vinne prisen er nemlig at bygget skal være tatt i bruk året før prisen deles ut. Det var tilfelle for alle tre finalister som har satt sitt sterke preg på byen og sine nære omgivelser i året som har gått; VIA, Sommerro og Tullinkvartalet.

Men til slutt var det perlen Sommerro (Aspelin Ramm/Strawberry Brothers) som kunne stikke av med den høythengende prisen. Komplekset Sommerro - med hotell, boliger, restauranter og bad - åpnet i september 2022, og har allerede rukket å bli en av hovedstadens storstuer.  Juryen la særlig vekt på at Sommerro er et kompromissløst og generøst prosjekt, som løfter den historiske bygningen fram og inkluderer den på en god måte i nabolaget.  

Videre fikk Sommerro ved Solli plass honnør for å sette en ny standard for hvordan et hotellbygg kan være, gjennom sitt konsept og planløsning som gjør det eksklusive tilgjengelig for alle. Samspill med omgivelsene, kvalitet i uteområdene og påkostet historisk rehabilitering av et stykke norsk kulturarv krever genuint engasjement fra utvikler, understreket juryen.

– Det er rett og slett en kjempestor ære å vinne Cityprisen! Det føles flott å få anerkjennelse for alt hardt arbeid som er lagt ned i prosjektet fra rådgivere, entreprenører og alle andre som har vært involvert – inkludert samarbeidet med Byantikvaren som har vært en suksessfaktor for Sommerro-prosjektet. Vi har jo åpnet et lukket bygg for publikum og hele byen. Jeg er så glad for at den innsatsen vi har lagt ned for bygulvet har fungert! Det er fantastisk å se at et sted hvor folk i gamle dager gikk for å betale regningene sine er blitt en samlingsplass for alle som bor i Oslo. Tusen takk til juryen, sier en rørt prosjektleder for Sommerro, Aspelin Ramms Jostein Swensen.

Cityprisens jury har bestått av:  

Netten Østberg (Asplan Viak, juryleder), Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Anders Berggren (Malling), Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm) og Kristian Ahlmark (Schmidt Hammer Lassen). Fordi enkelte av juryens medlemmer har vært inhabile i deler av vurderingen av kandidatene fikk ikke alle være til stede i rommet da endelig beslutning ble tatt.  

Mansoor Hussain er Norges største eiendomstalent.

GLØDende Mansoor vant talentpris

Cityglød-prisen deles ut til unge talenter i bransjen som har vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfagene, samt bidratt til verdiskapning i bransjen. I år mente juryen at det er Mansoor Hussain (23) som aller best oppfylte disse kriteriene, i sterk konkurranse med Kristoffer Lundquist (Propely) og Sara Midtgaard (Handelsbanken).

– Dette er en utrolig fin oppmerksomhet å få! Jeg synes det er viktig å løfte frem talenter, eiendomsbransjen har behov for stadig påfyll av kreative og gode folk. Jeg må også si at det er veldig hyggelig å få CityGlød-prisen som politiker, det setter søkelys på det arbeidet politikere kan og bør gjøre for å gjøre byutviklingen bedre. Dette er moro og stas, kommenterer Mansoor Hussain.  

Vinneren er bystyrepolitiker og byrådssekretær i Oslo. I sin kåring av Mansoor poengterte juryens representanter, Tone Tellevik Dahl og Gunnar Bøyum, at ha bruker egen kompetanse og interesse på nye og innovative måter som kommer eiendomsbransjen til gode. Mansoor har ifølge juryen et høyt ambisjonsnivå, og evner til å finne gode løsninger når det oppstår hindringer eller utfordringer.  

Mansoor Hussain fikk også godord fordi han ofte bruke sin stemme til å engasjere seg utover de klassiske arenaene, og at han er tydelig på at byutvikling er samfunnsutvikling. “En tydelig, forfriskende og inkluderende stemme i byutviklingsdebatten”, konkluderte juryen.  

Følgende medlemmer satt i årets Cityglød-jury:

Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom), Gunnar Bøyum (Aspelin Ramm), Ellen Hjort Bech (Ung i Næringseiendom), Johan B. Backe (Ung i Næringseiendom) og Carine Bjørvik Andersen (Estate Kunnskap).  

Her er vinnerne av de høythengende utmerkelsene Citypris ogCityglød 2023 sammen med Tone Tellevik Dahl.

Mer lesing

Alvor og optimisme hånd i hånd

Citykonferansen 2023 favnet alvorstunge innlegg om den makroøkonomiske situasjonen Norge og Europa står i, men også spennende diskusjoner om alt fra utenforskap til hva slags boligpolitikk som fungerer. Det siste med innlegg fra Norsk Eiendoms søsterforening Ejendom Danmark.

Norsk Eiendoms styreleder Stig Bech og Katrine Belsvik fra Ung i Næringseiendom ledet de mer enn 300 deltagerne trygt og humoristisk gjennom dagen. Og bandet Rockonomics satte full fyr og fart i forsamlingen mellom slagene! Bech oppsummerte Citykonferansen 2023 på denne måten:

  • Det er resesjon i sikte
  • Vi kan fikse klimamålene også i nedgangstider
  • Vi har fantastiske kandidater til CityGlød-prisen og like fantastiske til Cityprisen
  • Kyrre Martinius er like bra på bass som på økonomi
  • Danskene slakter ikke gris, men også boligmodeller
  • Det er alllright å være innafor – ikke allright i det hele tatt å være utafor
  • Kommunale boliger er ikke alltid en egnet oppvekstbase, men det kan gå bra
  • Arenaer for møter er viktigere enn organisering
  • Oslo har plass til alle!  

Nysgjerrig etter dette? Da er det bare å glede seg til Citykonferansen 2024.

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her