Dansk stjernearkitekt i jury for Cityprisen 2023

12
.
September
2022
Dansk stjernearkitekt i jury for Cityprisen 2023

Kristian L. Ahlmark har vært i Schmidt Hammer Lassen siden 2001.

12
.
September
2022

Dansk stjernearkitekt i jury for Cityprisen 2023

- Jeg forventer å bli eksponert for den beste arkitekturen Norge har å by på, sier Kristian Ahlmark.

Styret i Norsk Eiendom har oppnevnt den danske stjernearkitekten Kristian L. Ahlmark i arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen som nytt jurymedlem for Cityprisen 2023. Cityprisen utdeles årlig til byggherrer som gjennom sitt arbeid strekker seg lengre med sine nybygg og rehabiliteringsprosjekter, og derigjennom utvikler bedre bygg, byer og tettsteder. Neste års Citypris deles ut på Citykonferansen i Oslo 2. mars 2023, og frist for å nominere kandidater er 24. oktober 2022.

Selv om Kristian Ahlmark er dansk, jobber han mye i Norge med prosjekter både i Oslo, Trondheim, Bodø og Stavanger. Han var blant annet arkitekt i Aspelin Ramms store prosjekt VIA i Oslo. Styret legger vekt på at han vil tilføre juryen et internasjonalt blikk, og i tillegg kunnskap om mange prosjekter landet rundt - utover dem han selv er engasjert i.

Vil se etter generøsitet

Ahlmark erstatter Andreas Vaa Bermann fra plan- og bygningsetaten i Oslo, som har sittet syv år i juryen. De øvrige medlemmene i 2023-juryen er Netten Østberg (juryleder), Anders Berggren, Maren Bjerkeng og Norsk Eiendoms direktør Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom har fast plass i juryen).

- Helt siden starten av min karriere har jeg vært så heldig å være en del av mange prosjekter i Norge. Det har vært et meget inspirerende arbeid – å kunne bidra til utviklingen av et land som geografisk strekker seg langt og har mange forskjellige kontekster å forholde seg til. Dog alltid med den allestedsnærværende natur som bakteppe, sier Kristian Ahlmark.

Han legger til:

- Det var naturlig for meg å takke ja til å sitte med i juryen, og på den måten hylle arkitektur som i de seneste mange år har vært i rivende utvikling. Av prosjektene forventer jeg å bli eksponert for den beste arkitekturen Norge har å by på akkurat nå. Jeg vil sette søkelys på å identifisere prosjekter som inneholder en generøsitet, og på dermed gir mer tilbake enn bygningens umiddelbare funksjon.

Alle kan foreslå kandidater

Det står enhver fritt å til å komme med forslag til Citypris-kandidater. Send ditt innspill til firmapost@noeiendom.no. Vennligst ha med ordet Cityprisen samt årstall i emnefeltet.

Prisen deles ut til næringseiendom og kriteriene for prisen finner du her. Etter fristens utløp nominerer juryen tre prosjekter som blir offentliggjort i forkant av Citykonferansen. Juryen utpeker ett av de tre nominerte prosjektene til vinner, men har ifølge vedtektene anledning til å avstå fra å kåre vinner for året.

Cityprisen for 2023 vil bli utdelt på Citykonferansen 16. februar 2023. Citykonferansen er årskonferansen til Norsk Eiendom, den arrangeres i Oslo hvert år og har over av 500 deltakere. Det er en sentral nettverksarena som samler bransjens ledere og beslutningstakere til faglig påfyll gjennom en spennende konferanse, bankettmiddag med underholdning og utdeling av årets Citypris. Citykonferansen arrangeres i samarbeid med Estate Kunnskap.

Podcast-tips

Arkitektene i  Schmidt Hammer Lassen skal tegne verdens kommende høyeste trebygning. (På dansk. Kristian Ahlmark er intervjuet i avsnitt 1 i Podcasten "En verden av træ.")

Kontakt

Vidar Fiskum

Tone Tellevik Dahl

Administrerende direktør

Næringspolitikk, myndighetskontakt, media

ttd@noeiendom.no
Tlf. 975 09 225

Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her