Gjennomslag for at kjøpesenter-butikker likestilles

23
.
February
2021
Gjennomslag for at kjøpesenter-butikker likestilles

23
.
February
2021

Gjennomslag for at kjøpesenter-butikker likestilles

Nå likestiller nasjonale helsemyndigheter butikker i og utenfor kjøpe­sentre. – Vi skal fortsatt stå på for trygg handel og at Oslo kommune gjør det samme. Nå er vi glade for de ansatte som kan komme tilbake på jobb, sier administrerende direktør Tone Tellevik Dahl.

Fra og med 23. februar er den nasjonale smittevernsforskriften oppdatert til glede for handelsnæringen. Butikker i og utenfor kjøpesentre kan ha åpent såfremt tiltaksnivået ikke er for høyt.

Det er kun ved særlig høyttiltaksnivå (kapittel 5A i Covid-19-forskriften) at butikker og kjøpesentre må holde stengt. Ved øvrige tiltaksnivå kan handels­næringen holde åpent. Kapittel 5D er fjernet i sin helhet. Dette vil ha stor betydning ved eventuelle fremtidige smitteutbrudd.

Norsk Eiendom, sammen med NHO sentralt og NHO Service og Handel, har i lengre tid vist myndighetenes smittevernsarbeid som utføres i butikker og kjøpesentre. Tellevik Dahl sier: – Arbeidet med smittevernstandarden for kjøpesentre og annen næringseiendom har vært viktig for å trygge myndighetene om at bransjen tar smittevern på alvor.

Smittevern med fokus på trygghet for både medarbeidere og kunder er avgjørende – ikke beliggenhet, type butikk eller andre særegenheter ved den enkelte butikk.

- Vi hadde en god dialog med nasjonale helsemyndigheter rundt mobilitet, forbrukeratferd og smittevern i butikker og kjøpesentre. Vi er stolt over dette gjennomslaget. Nå skal vi fortsette arbeidet mot Oslo kommune, sier Norsk Eiendom-sjefen.

I Oslo blir fortsatt butikker i og utenfor kjøpesentre forskjellsbehandlet.

Kontakt

Vidar Fiskum

Tone Tellevik Dahl

Administrerende direktør

Næringspolitikk, myndighetskontakt, media

ttd@noeiendom.no
Tlf. 975 09 225

Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her