Ny mal for generelle bestemmelser i entreprisekontrakter lansert

21
.
April
2020
Ny mal for generelle bestemmelser i entreprisekontrakter lansert

21
.
April
2020

Ny mal for generelle bestemmelser i entreprisekontrakter lansert

- Den nye malen vil bidra til økt forutsigbarhet, redusert konfliktnivå og økt ambisjonsnivå innenfor seriøsitet og SHA, sier Carl Henrik Borchsenius i Norsk Eiendom.

De fleste byggherrer har i dag sine egne versjoner av Generelle bestemmelser, ofte også kalt «Bok 0″. Disse varierer ofte stort i form og innhold. Mange av disse har ulike mangler, for eksempel innenfor seriøsitet og SHA. Videre skaper ulike krav fra forskjellige byggherrer lite forutsigbarhet for entreprenørene og leverandørene.  

For å videreutvikle bransjen har vi derfor utarbeidet en mal med anbefalt struktur og hovedinnhold for generelle bestemmelser i entreprisekontrakter. Vi har kalt dokumentet Generell del.

Vi anbefaler at alle legger den nye malen til grunn ved inngåelse av entreprise­kontrakter. Vi mener dette vil bidra til å utvikle en mer seriøs bransje. Ved at de samme kravene og innholdet etterspørres av hele bransjen vil det skape forutsigbarhet for partene.

Arbeidsgruppen

Dokumentet er utarbeidet av:

  • Carl Henrik Borchsenius, Norsk Eiendom (prosjektleder)
  • Jon Kristian Lunke, Ticon Eiendom
  • Fredrik Baumann, Anthon B. Nilsen Eiendom
  • Atle Sundby, Höegh Eiendom
  • Ove Ågedal, Entra Eiendom
  • Øystein Seljeflot, Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA)
  • Ottar Egset, Føyen Torkildsen

Last ned malen og se opptak fra lanseringen

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her