Etterlyst: Praksisplasser for morgendagens fagarbeidere i Bergen og omegn

12
.
January
2023
Etterlyst: Praksisplasser for morgendagens fagarbeidere i Bergen og omegn

12
.
January
2023

Etterlyst: Praksisplasser for morgendagens fagarbeidere i Bergen og omegn

Vestland fylkeskommune og NAV samarbeider om å kvalifisere søkere som er registrert i NAV. I den forbindelse ønsker de å utvikle et opplæringsløp innenfor byggdrifterfaget, slik at deltakerne kan få fagbrev.

Å bidra til utdanning og opplæring av morgendagens fagarbeidere er en viktig del av arbeidet innenfor sosial bærekraft.

Nå er de i en undersøkelsesfase for å kartlegge behovet for byggdriftere på offentlige og private bygg i Bergensområdet. Som et ledd i Norsk Eiendoms arbeid med sosial bærekraft vil vi gjerne formidle kontakt med de av våre medlemsbedrifter som kan tilby praksisplasser for studenter i faget.

Opplæringsløpet vil vare i to år, og består av veksling mellom teori og praksis. I dette løpet er samarbeid med arbeidsgivere som kan tilby praksisplasser viktig. Til denne kvalifiseringsmodellen trenger fylkeskommunen arbeidsgivere som kan tilby praksisplass.  Bergen kommune og Vestland fylkeskommune har allerede meldt interesse, og vil tilby praksisplasser i sine virksomheter. Men skal man kunne tilby et helt studieprogram, er det behov for flere.

Fylkeskommunen har god erfaring med å tilby denne form for studieløp. For kokkelinjen ble det satt i gang et toårig løp for å utdanne kokker (Sandsli­modellen) i fjor, der man har samarbeid med både fylkeskommune og arbeidsgivere. Denne modellen gir en indikasjon på hva Fylkeskommunen tenker seg om opplegg for byggdrifterfaget.

Å bidra til utdanning og opplæring av morgendagens fagarbeidere er en viktig del av arbeidet bransjen gjør innenfor sosial bærekraft. Norsk Eiendom ser et stort behov for fagarbeidere innenfor byggdrifterfaget, og vil gjerne bidra til å formidle kontakt med fylkeskommunen fra bedrifter som kan tilby praksis­plasser. For mer informasjon ta gjerne kontakt med: Eva Stene Kolstad, tlf. 48955874, eller e-post: Eva.Stene.Kolstad@vlfk.no.

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her