Starter utdanningssamarbeid om boligutleie og forvaltning

24
.
October
2022
Starter utdanningssamarbeid om boligutleie og forvaltning

F.v. Advokat Sven Magnus Rivertz i Norsk Eiendom, programdirektør Even Stenvaag Leira i Senter for Eiendomsfag, prosjektleder Ida Hjeltnes i Norsk Eiendom og daglig leder Øystein Ringen-Vatnedalen i Senter for Eiendsomfag.

24
.
October
2022

Starter utdanningssamarbeid om boligutleie og forvaltning

På nyåret starter vi i samarbeid med Senter for Eiendomsfag opp ny bransje­utdanning innen boligutleie og forvaltning. Undervisningen skal gi oppdatert innsikt på utvikling og endring i leiemarkedet og utleiesektoren som sådan, der den enkelte kursdeltaker sertifiseres etter endt kursforløp.

­Det er økt oppmerksomhet rundt et mer velfungerende leiemarked med seriøse og profesjonelle aktører. Det vil bidra til gode og trygge leieforhold.

Norsk Eiendom som bransjeforening for profesjonelle boligutleieaktører takket derfor ja til en henvendelse fra Senter for Eiendomsfag om kompaniskap for en ny bransje­utdanning innenfor dette feltet.

– Vårt mål er å bidra til en profesjonalisering av utleiemarkedet og utvikling av et regelverk som sikrer seriøsitet, forutsigbarhet og kvalitet. Med dette samarbeidet med Senter for Eiendomsfag spiller vi på hverandres kompetanser og innsikt for å skape et best mulig, skreddersydd konsept for medarbeidere innen boligutleie og forvaltning, uttaler Ida Hjeltnes som er prosjektleder for boligutleie hos Norsk Eiendom.

Hvor trykker skoen hva angår kompetanse innen boligutleie, og hva vil kreves av morgendagens medarbeidere?

– Vi innhenter nå innspill på ønsket programinnhold og læringsutbytte fra sentrale ressurser i bransjen, slik at denne etterutdanningen blir så bransjenær som mulig, legger daglig leder Øystein Ringen-Vatnedalen i Senter for Eiendomsfag til.

– Både Norske Eiendom og Senter for Eiendomsfag vil undervise. Samtidig vil vi trekke inn fagkompetanse, også fra aktørene selv. De sitter på mye erfaring og kunnskap som kursdeltagerne vil ha nytte og glede av, understreker Ida Hjeltnes.

Bransjesertifikatet vil også ha kobleringer til prosjektet "Boligmerket", en ny merke­ordning for utleiemarked i Norge. Boligmerket er nå i en pilotfase med uttesting av kriterier, kriterier som nettopp har fokus på sertifisering av utleiere. Samarbeids­partnerne iverer derfor etter å komme i gang med undervisningen.

Delta på kurs:

2. og 3. februar kan du bli med på de to første modulene: Les mer her.

I media:

Estate Nyheter 24. oktober: Samarbeid om bransjeutdanning av boligutleie.

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her