BAE-rådet møtte med næringsminister Vestre

2
.
May
2022
BAE-rådet møtte med næringsminister Vestre

2
.
May
2022

BAE-rådet møtte med næringsminister Vestre

Det var BAE- rådet, ved leder Egil Skavang (Arkitektbedriftene), Tone Tellvik Dahl (Norsk Eiendom) og Jørgen Lergaard (Byggenæringens Landsforening) som nylig satte seg ned sammen med næringsminister Jan Christian Vestre.

F.v.: Jørgen Lergaard (Byggenæringens Landsforening) , Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom) og Egil Skavang (Arkitektbedriftene). Bak næringsminister Jan Christin Vestre. Foto: Tone Tellevik Dahl

Møtet var en oppfølging av at BAE-rådet har bedt regjeringen om årlig støtte på 100 MNOK i statsbudsjettene 2023-2030, øremerket forskning og utvikling i BAE-næringen.

Må satse på forskning, innovasjon og pilotering

– Vi møtte en svært lydhør og engasjert minister, som var opptatt av hva næringen trenger for å få utløst det utslippskuttpotensialet næringen har i dag, sier Tone Tellevik Dahl, adm. direktør i Norsk Eiendom og legger til:

– Rådet fremhevet at tydelige og målbare forbedringer kun kan oppnås gjennom systematisk forskning, innovasjon og pilotering, og etter det spredning av kunnskap til hele næringen.

Ba om målrettet program

I møtet ble det lagt vekt på at næringen representerer et stort fotavtrykk, men samtidig at næringen har store ressurser til å skape ny utvikling når dette organiseres rett.

Spesielt ble det pekt på nødvendigheten av et målrettet program gjennom Forskningsrådet, som gir mulighet for et bredt felt med utviklingsprosjekter i hele næringens verdikjede. Klima, energi og miljø sammen med sosiale bærekraftsmål ble trukket frem som kritiske områder, hvor en endelig prioritering vil måtte skje i samarbeid med fagdepartementene.

– Vi er glad for at Vestre viste stor forståelse for at næringens behov ikke dekkes godt nok innen dagens programmer i Forskningsrådet, Enova og Innovasjon Norge, og at han ønsket å følge opp dette, avslutter Tellevik Dahl.


Ministeren ba rådet om supplerende informasjon, og man var enige om tett kontakt for å følge opp saken videre.

Les også nyhetssaken på bygg.no 19. mai

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her