BAE-rådet møtte med næringsminister Vestre

19.5.22

BAE-rådet møtte med næringsminister Vestre

Det var BAE- rådet, ved leder Egil Skavang (Arkitektbedriftene), Tone Tellvik Dahl (Norsk Eiendom) og Jørgen Lergaard (Byggenæringens Landsforening) som nylig satte seg ned sammen med næringsminister Jan Christian Vestre.

F.v.: Jørgen Lergaard (Byggenæringens Landsforening) , Tone Tellevik Dahl (Norsk Eiendom) og Egil Skavang (Arkitektbedriftene). Bak næringsminister Jan Christin Vestre. Foto: Tone Tellevik Dahl

Møtet var en oppfølging av at BAE-rådet har bedt regjeringen om årlig støtte på 100 MNOK i statsbudsjettene 2023-2030, øremerket forskning og utvikling i BAE-næringen.

Må satse på forskning, innovasjon og pilotering

– Vi møtte en svært lydhør og engasjert minister, som var opptatt av hva næringen trenger for å få utløst det utslippskuttpotensialet næringen har i dag, sier Tone Tellevik Dahl, adm. direktør i Norsk Eiendom og legger til:

– Rådet fremhevet at tydelige og målbare forbedringer kun kan oppnås gjennom systematisk forskning, innovasjon og pilotering, og etter det spredning av kunnskap til hele næringen.

Ba om målrettet program

I møtet ble det lagt vekt på at næringen representerer et stort fotavtrykk, men samtidig at næringen har store ressurser til å skape ny utvikling når dette organiseres rett.

Spesielt ble det pekt på nødvendigheten av et målrettet program gjennom Forskningsrådet, som gir mulighet for et bredt felt med utviklingsprosjekter i hele næringens verdikjede. Klima, energi og miljø sammen med sosiale bærekraftsmål ble trukket frem som kritiske områder, hvor en endelig prioritering vil måtte skje i samarbeid med fagdepartementene.

– Vi er glad for at Vestre viste stor forståelse for at næringens behov ikke dekkes godt nok innen dagens programmer i Forskningsrådet, Enova og Innovasjon Norge, og at han ønsket å følge opp dette, avslutter Tellevik Dahl.


Ministeren ba rådet om supplerende informasjon, og man var enige om tett kontakt for å følge opp saken videre.

Les også nyhetssaken på bygg.no 19. mai

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom, meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere, motta nyhetsbrev fra oss og hold deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen.

Meld deg på her