Entra-dommen: - Kan bli svindyrt og uforutsigbart

10
.
February
2021
Entra-dommen: - Kan bli svindyrt og uforutsigbart

10
.
February
2021

Entra-dommen: - Kan bli svindyrt og uforutsigbart

Entra tapte mot Oslo kommune i Borgarting lagmannsrett. – Det kan bli svindyrt og fullstendig uforutsigbart, sier adm. dir. Tone Tellevik Dahl til Finansavisen. Hun frykter at det kan bli myndighetsmisbruk om dommen står. Entra har anket saken.

Da saken kan ha ringvirkninger for hele bransjen, har Norsk Eiendom vært partshjelp om gyldigheten av rekkefølgekravene for utbyggingen av juridisk fakultet ved Tullinløkka i Oslo.

Tingretten anså uybygginsavtalene som ulovlige, fordi de ikke ble ansett som nødvendige og relevante for utbyggingen. Lagmannsretten konkluderer derimot med at: «reguleringsplanen ikke er ugyldig hva gjelder rekkefølgekravene og at utbyggingsavtalene ikke er ugyldige».

Til E24 understreker Norsk Eiendom-sjefen: – Med denne dommen så mener jeg at Nikolai Astrup må få fortgang i klargjøring og tydeliggjøring av regelverket, slik at domstolen får bedre grunnlag til å fatte sine beslutninger. Jeg tviler nemlig på at dette var lovgivers intensjon.

Adm. direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.

Norsk Eiendom fortsetter som partshjelp og vil også følge opp saken politisk.

Les saken i sin helhet i E24, Finansavisen, Estate nyheter eller Byggeindustrien.

  • Les dommen i sin helhet på Lovdata.
  • Kommer: Se også oppsummeringen fra EiendomsTankene i Oslo og Bergen i september som det var enorm interesse for. Da stilte Erlend Rolles fra Selvaag og Hallgeir Østrem fra Entra for å fortelle om de pågående rettsakene deres.

No items found.
Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her