Kraftig gebyrøkning i Oslo – hva kan dette bety for deg?

13
.
March
2023
Kraftig gebyrøkning i Oslo – hva kan dette bety for deg?

13
.
March
2023

Kraftig gebyrøkning i Oslo – hva kan dette bety for deg?

Lurer du på mye gebyrene tilknyttet plan- og byggesak vil øke? Prøv Norsk Eiendoms og Boligprodusentenes plangebyr-kalkulator.

Oslo kommune varsler nå en kraftig oppjustering av gebyrene tilknyttet plan- og byggesak. Forslaget har vært ute på høring. Her kan du lese høringssvaret Norsk Eiendom og Boligprodusentene har levert, hvor vi blant annet påpeker at de foreslåtte, kraftige økningene vil føre til ytterligere brems i boligbyggingen.

Lurer du på hvor stor kostnadsøkning forslaget innebærer for deg? Klikk her for å prøve Norsk Eiendoms og Boligprodusentenes plangebyr-kalkulator (åpnes i MS Excel). Her vil du relativt raskt se hvor mye en plansak koster etter dagens regulativ og etter foreslått økning.

I hovedsak innebærer endringsforslaget høyere gebyrsatser, dessuten foreslår kommunen noen nyvinninger slik som gebyr per mangelbrev i plansaken.

Dette er en av endringene Norsk Eiendom reagerer på. Vi vil på vegne av eiendomsbransjen utarbeide et eget høringssvar, og vi trenger både innspill og eksempler.

Del derfor gjerne dine funn med oss! Send en e-post til vår fagsjef Vidar Fiskum.

Rapportér dine funn:

Vidar Fiskum

Vidar Aa. Fiskum

Fagsjef Bransjeutvikling

Bærekraft, by- og områdeutvikling, digitalisering

vf@noeiendom.no
Tlf. 454 76 542

Se flere bilder

Hold deg oppdatert på det siste fra Norsk Eiendom – meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi jobber for å gjøre din hverdag enklere. Med nyhetsbrev fra oss, holder du deg oppdatert på de viktigste sakene i eiendomsbransjen. Nyhetsbrevet er forbeholdt medlemmer. Er du interessert i medlemskap i Norsk Eiendom finner du mer informasjon på denne siden.

Meld deg på her