Debatt og bærekraft ved generalforsamlingen 2021

Årets generalforsamling ble avviklet 22. april, med vedtak og valg av nytt styre. Øystein Thorup ønsket velkommen til sin siste dag som styreleder. På programmet var blandt andre kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H), byutviklingsbyråd Rasmus Reinvang (MDG), og Geir Pollestad (Sp) i debatt om eiendomsbransjens bærekraftambisjoner.

2021 ble andre året med heldigital generalforsamling. Teknikerne klargjør for sending, og på scenen venter Naomi Ichihara Røkkum, styreleder Øystein Thorup og administrerende direktør Tone Tellevik Dahl.

Faglig program og debatt

Renate Straume i Varig bærekraftssoftware var førstedame på programmet om å benytte teknologi for å nå bærekrafts­målene. Hennes budskap var bl.a. å ikke være redd for å sette i gang selv om det ikke er perfekt. Det finnes noe for alle og eiendomsbransjen vil som kjøper ha en stor mulighet å påvirke teknologien.

Etterpå fikk vi innlegg fra Isak Oksvold i Møller Eiendom og Jennifer Lamson i Höegh Eiendom med tema Bruk bestillermakten – still klimakrav til leverandørene.

Tone Tellevik Dahl åpnet så debattdelen om bransjens bærekraftambisjoner. På scenen var kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) samt byutviklingsbyråd Rasmus Reinvang (MDG), og Geir Pollestad (Sp) som var med på Zoom. De tre politikerne hadde hvert sitt innledende innlegg og etterpå ledet bransjesjef i Norsk Eiendom Naomi Ichihara Røkkum politikersamtalen med tema Pisk og gulrot til den skjulte klimakjempen.

Se opptak

Presentasjoner

No items found.

No items found.